• El portaveu provincial, Héctor Amelló, ha presentat les mesures centrades en sanitat, educació, infraestructures i seguretat

Girona, dimarts 21 de desembre de 2021.- El portaveu provincial de Ciutadans (Cs) a Girona, Héctor Amelló, ha presentat aquest matí en roda de premsa les 65 esmenes als pressupostos de la Generalitat de Catalunya proposades per la formació liberal per a millores a les comarques de Girona i que “són d’una necessitat urgent”. Les reivindicacions dels taronges se centren en quatre eixos: sanitat, educació, infraestructures i seguretat.

“Davant la inseguretat creixent en molts municipis, especialment en la costa, el Gironès i l’Alt Empordà, hem sol·licitat un augment d’efectius de Mossos d’Esquadra en aquestes zones i la construcció d’una comissària de Mossos d’Esquadra a La Jonquera, entre altres mesures”, ha indicat Amelló.

En matèria de sanitat, Ciutadans ha proposat reforçar l’assistència en els centres d’atenció primària de la província. Així, ha sol·licitat un nou CAP a la Jonquera, l’ampliació del CAP de Palafrugell, el servei d’urgències en els CAP de Roses, Sarrià de Ter i Tossa de Mar, obrir els CAP de Blanes i Castelló d’Empúries les 24 hores i un nou hospital a Palamós. D’altra banda, davant l’augment de la demanda assistencial, la formació taronja també ha sol·licitat la construcció d’una nova residència a Figueres i una altra a Santa Cristina d’Aro i l’ampliació de places en les de Castelló d’Empúries i Palafrugell.

En el bloc d’Educació i “pel fet que Girona és la província líder en barracons a Catalunya” Ciutadans ha demanat l’eliminació dels barracons a Lloret, en els centres educatius de Girona, de Santa Cristina d’Aro, Sarrià de Ter, Figueres. També ha demanat l’obertura d’una escola nauticopesquera a Palamós per a realitzar els estudis professionals relacionats amb la mar “perquè els joves puguin formar-se a la província”, l’obertura d’un institut-escola a Empuriabrava, el tercer institut d’ESO a Palafrugell i la construcció d’una biblioteca municipal a Vilafant.

Finalment, Amelló ha lamentat la falta d’inversió en infraestructures que permetin millorar la mobilitat i facilitar el creixement econòmic dels municipis gironins i és per això que ha demanat que s’inverteixi el necessari perquè el port de Palamós passi a ser port fitosanitari “i convertir-lo en el port de referència de la província per a moltes empreses, que aconseguirien abaratir costos i generar noves ocupacions”. Les esmenes relacionades amb infraestructures també sol·liciten la finalització de la C-32 entre Blanes i Tossa, la millora de la C-63 entre Lloret de Mar i Blanes, la millora de la C-31 a Torroella de Montgrí i la construcció d’estacions d’autobusos a Figueres i Castelló d’Empúries i la millora de l’estació d’autobusos de Blanes.

 

 

Ciudadanos presenta 65 enmiendas a los presupuestos de la Generalitat para solicitar mejoras para la provincia de Girona

  • El portavoz provincial, Héctor Amelló, ha presentado las medidas centradas en sanidad, educación, infraestructuras y seguridad

Girona, martes 21 de diciembre de 2021.- El portavoz provincial de Ciudadanos (Cs) en Girona, Héctor Amelló, ha presentado esta mañana en rueda de prensa las 65 enmiendas a los presupuestos de la Generalitat de Catalunya propuestas por la formación liberal para mejoras en las comarcas de Girona y que “son de una necesidad urgente”. Las reivindicaciones de los naranjas se centran en cuatro ejes: sanidad, educación, infraestructuras y seguridad.

“Ante la inseguridad creciente en muchos municipios, especialmente en la costa, el Gironès y el Alt Empordà, hemos solicitado un aumento de efectivos de Mossos d’Esquadra en esas zonas y la construcción de una comisaria de Mossos d’Esquadra en La Jonquera, entre otras medidas”, ha indicado Amelló.

En materia de sanidad, Ciudadanos ha propuesto reforzar la asistencia en los centros de atención primaria de la provincia. Así, ha solicitado un nuevo CAP en la Jonquera, la ampliación del CAP de Palafrugell, el servicio de urgencias en los CAP de Roses, Sarrià de Ter y Tossa de Mar, abrir los CAP de Blanes y Castelló d’Empúries las 24 horas y un nuevo hospital en Palamós. Por otro lado, ante el aumento de la demanda asistencial, la formación naranja también ha solicitado la construcción de una nueva residencia en Figueres y otra en Santa Cristina d’Aro y la ampliación de plazas en las de Castelló d’Empúries y Palafrugell.

En el bloque de Educación y “debido a que Girona es la provincia líder en barracones en Cataluña” Ciudadanos ha pedido la eliminación de los barracones en Lloret, en los centros educativos de Girona, de Santa Cristina d’Aro, Sarrià de Ter, Figueres. También ha pedido la apertura de una escuela nauticopesquera en Palamós para realizar los estudios profesionales relacionados con el mar “para que los jóvenes puedan formarse en la provincia”, la apertura de un instituto-escuela en Empuriabrava y el tercer instituto de ESO en Palafrugell y la construcción de una biblioteca municipal en Vilafant.

Por último, Amelló ha lamentado la falta de inversión en infraestructuras que permitan mejorar la movilidad y facilitar el crecimiento económico de los municipios gerundenses y es por eso que ha pedido que se invierta lo necesario para que el puerto de Palamós pase a ser puerto fitosanitario “y convertirlo en el puerto de referencia de la provincia para muchas empresas, que conseguirían abaratar costes y generar nuevos empleos”. Las enmiendas relacionadas con infraestructuras también solicitan la finalización de la C-32 entre Blanes y Tossa, la mejora de la C-63 entre Lloret de Mar y Blanes, la mejora de la C-31 en Torroella de Montgrí y la construcción de estaciones de autobuses en Figueres y Castelló d’Empúries y la mejora de la estación de autobuses de Blanes.