• El candidat liberal per Girona a les eleccions, Jean Castel, ha “lamentat” que el Govern “una vegada més, no estigui a l’alçada de les circumstàncies que reclama aquest sector clau”

Roses, divendres 5 de febrer de 2021.- El candidat de Ciutadans (Cs) per Girona a les eleccions autonòmiques, Jean Castel, ha assegurat aquest matí en una visita a la confraria de pescadors de Roses i a la planta d’envasat del moll pesquer, que el partit liberal “farà costat i potenciarà” el sector pesquer de la província “perquè és un referent a tota Catalunya i ha demostrat que és possible crear valor afegit dels fruits del mar que abans es descartaven”. “Volem governar per estar al costat del sector, preservar el seu futur i potenciar-lo a les comarques gironines”, ha indicat.

Castel ha lamentat que la Generalitat, “una vegada més, no estigui a l’alçada de les circumstàncies que requereix el sector, el qual va començar divendres passat una veda sense haver rebut els fons Feder”. En aquest sentit, ha indicat que la situació del sector gironí requereix que des del Govern autonòmic “s’avancin les ajudes als pescadors i armadors que estan ara a terra”. Per aquesta raó, ha insistit en “la garantia” que suposaria l’arribada al Govern del partit liberal a partir del 14 de febrer “perquè no estem disposats a deixar ningú enrere”.

Durant la visita a la planta d’envasat del port, el candidat liberal també ha volgut posar en valor “la innovació i la creació de valor afegit” que ha suposat la instal·lació d’empreses al moll pesquer que han sigut capaces d’oferir nous productes de consum alimentari a partir dels fruits del mar que, fins fa pocs anys, no se’ls donava valor. “Els productes obtinguts a partir del peix d’espina i altres peixos que es gairebé no tenien sortida i ara s’han convertit en sopa i fumet de peix son l’evidència que la confiança en el sector i en la innovació permeten augmentar el potencial comercial d’aquest sector clau a la província”, ha manifestat Castel.

 

 

Castel (Cs): “El sector pesquero gerundense es un referente en toda Cataluña y podemos garantizar que desde el Gobierno lo apoyaremos y lo potenciaremos”

  • El candidato liberal por Girona a las elecciones Jean Castel ha “lamentado” que el Gobierno “una vez más, no esté a la altura de las circunstancias que reclama este sector clave”

Roses, viernes 5 de febrero de 2021.- El candidato de Ciudadanos (Cs) por Girona a las elecciones autonómicas Jean Castel ha asegurado esta mañana en una visita a la cofradía de pescadores de Roses y a la planta de envasado del muelle pesquero, que el partido liberal “apoyará y potenciará” el sector pesquero de la provincia “porque es un referente en toda Cataluña y ha demostrado que es posible crear valor añadido de los frutos del mar que antes se descartaban”. “Queremos gobernar para estar al lado del sector, preservar su futuro y potenciarlo en las comarcas gerundenses”, ha indicado.

Castel ha lamentado que la Generalitat, “una vez más, no esté a la altura de las circunstancias que requiere el sector, el cual empezó el pasado viernes una veda sin haber recibido los fondos Feder”. En este sentido, ha indicado que la situación del sector gerundense requiere que desde el Gobierno autonómico “se avancen las ayudas a los pescadores y armadores que están ahora en tierra”. Por esta razón, ha insistido en “la garantía” que supondría la llegada al Govern del partido liberal a partir del 14 de febrero “porque no estamos dispuestos a dejar a nadie atrás”.

Durante la visita a la planta de envasado del puerto, el candidato liberal también ha querido poner en valor “la innovación y la creación de valor añadido” que ha supuesto la instalación de empresas en el muelle pesquero que han sido capaces de ofrecer nuevos productos de consumo alimentario a partir de los frutos del mar que, hasta hace pocos años, no tenían valor. “Los productos obtenidos a partir del pez de espina y otros peces que casi no tenían salida y ahora se han convertido en sopa y fumet de pescado son la evidencia que la confianza en el sector y en la innovación permiten aumentar el potencial comercial de este sector clave en la provincia”, ha manifestado Castel.