• El candidat liberal a les eleccions, Jean Castel, reclama “incrementar els cribatges massius” i augmentar esforços per protegir els usuaris i treballadors dels centres

Palafrugell, dijous 4 de febrer de 2021.- “Ens preocupa la situació de les residència d’avis a comarques gironins i unes eleccions no poden ser l’excusa per eludir responsabilitats”. Així s’ha manifestat el candidat de Ciutadans (Cs) per Girona a les eleccions al Parlament, Jean Castel, que avui ha visitat Palafrugell, municipi on la primera onada de la Covid-19 va acabar comportant l’apertura d’una investigació per part de la fiscalia durant el mes de juny, quan el geriàtric Palafrugell Gent Gran acumulava 36 morts a causa de la pandèmia.

“Hem de vetllar per la situació a les residències, tant pels usuaris com pels professionals que hi treballen perquè el problema amb la pandèmia no s’atura ni durant la campanya electoral ni després d’aquesta”, ha insistit. De fet, Castel ha recordat també el brot a la residència Les Forques, a Vilafant, on a finals de gener es va donar per tancat el brot de Covid amb un balanç de 61 dels 67 residents infectats, 16 morts i 32 professionals contagiats, “però ahir també ens vam despertar preocupats en veure els 2 morts de la residència Els Arcs de Figueres i 18 professionals contagiats o el brot de Celrà amb 13 treballadors afectats”.

El candidat liberal ha considerat que la situació “és greu” i s’ha mostrat “preocupat” per aquestes dades “perquè estem veient situacions similars en molts punts de la província”. Castel ha insistit en la necessitat “d’incrementar els cribatges massius i augmentar els esforços per protegir els usuaris dels geriàtrics i els professionals que hi treballen”.

Durant la seva visita a Palafrugell, acompanyat pel portaveu municipal, Joan Farré, Castel també s’ha reunit amb el president del CF Palafrugell per abordar la situació de l’esport base a la localitat i comprovar l’afectació que els ha suposat les restriccions decretades pel Govern. Posteriorment, ha visitat el Museu del Suro de la localitat per conèixer de primera mà el pes de la indústria surera a les comarques gironines.

 

 

Castel (Cs): “Nos preocupa la situación de las residencias de ancianos en la provincia y unas elecciones no pueden ser la excusa para eludir responsabilidades”

  • El candidato liberal a las elecciones Jean Castel reclama “incrementar los cribados masivos” y aumentar esfuerzos para proteger a los usuarios y trabajadores de los centros

Palafrugell, jueves 4 de febrero de 2021.- “Nos preocupa la situación de las residencias de ancianos en las comarcas gerundenses y unas elecciones no pueden ser la excusa para eludir responsabilidades”. Así se ha manifestado el candidato de Ciudadanos (Cs) por Girona a las elecciones al Parlament Jean Castel que hoy ha visitado Palafrugell, municipio donde la primera ola de la Covid-19 acabó comportando la apertura de una investigación por parte de la fiscalía durante el mes de junio, cuando el geriátrico Palafrugell Gent Gran acumulaba 36 muertos a causa de la pandemia.

“Tenemos que velar por la situación a las residencias, tanto por los usuarios como por los profesionales que trabajan porque el problema con la pandemia no se para ni durante la campaña electoral ni después de esta”, ha insistido. De hecho, Castel ha recordado también el brote en la residencia Les Forques, en Vilafant, donde a finales de enero se dio por cerrado el brote de Covid con un balance de 61 de los 67 residentes infectados, 16 muertos y 32 profesionales contagiados, “pero ayer también nos despertamos preocupados al ver los 2 muertos de la residencia Els Arcs de Figueres y 18 profesionales contagiados o el brote de Celrà con 13 trabajadores afectados”.

El candidato liberal ha considerado que la situación “es grave” y se ha mostrado “preocupado” por estos datos “porque estamos viendo situaciones similares en muchos puntos de la provincia”. Castel ha insistido en la necesidad “de incrementar los cribados masivos y aumentar los esfuerzos para proteger a los usuarios de los geriátricos y los profesionales que trabajan”.

Durante su visita en Palafrugell, acompañado por el portavoz municipal Joan Farré Castel también se ha reunido con el presidente del CF Palafrugell para abordar la situación del deporte base en la localidad y comprobar la afectación que les han supuesto las restricciones decretadas por el Govern. Posteriormente, ha visitado el Museo del Corcho de la localidad para conocer de primera mano el peso de la industria del corcho en las comarcas gerundenses.