• El cap de llista per Girona reclama “contrarestar” aquesta pujada que afecta pimes, autònoms i particulars “en un moment on molts estan veient reduïts els seus ingressos”

Salt, dimarts 12 de gener de 2020.- “No pot ser que en plena pandèmia i onada de fred el rebut de la llum pugi tan desproporcionadament, molta gent ho està passant molt malament a la província de Girona”. Així s’ha pronunciat el cap de llista de Ciutadans (Cs) per Girona a les eleccions autonòmiques del pròxim 14 de febrer, Jean Castel, per denunciar l’increment de preu en l’electricitat que s’ha experimentat els darrers dies. Ho ha manifestat durant una visita a Salt, on ha volgut copsar de primera mà la situació que estan patint moltes famílies arreu de la província de Girona. “Les necessitats energètiques son greus i una pujada històrica en el preu de la llum suposa una greu pressió per a la ciutadania”, ha remarcat.

El cap de llista liberal ha manifestat que la situació provocada per la pandèmia, sumat al toc de queda, els tancaments perimetrals i les quarantenes que es veuen obligades a realitzar les persones que pateixen Covid-19 o han estat en contacte amb el virus “fa que la gent s’estigui més a casa però s’ha de poder contrarestar la pujada tan desproporcionada del preu de la llum”. De fet, Castel ha reclamat que es prenguin “totes les mesures necessàries” per reduir aquest increment que afecta especialment a famílies i consumidors vulnerables.

El responsable provincial de la formació liberal ha indicat que aquest increment del preu de la llum suposa també un cop a pimes, autònoms i particulars “en un moment on molts estan veient reduïts els seus ingressos per partir un ERTO, no tenir feina o no poder aixecar la persiana del seu negoci”. També ha tingut present “tots aquells jubilats amb pensions baixes que a final de mes tindran un problema i hauran de mirar d’on retallen per poder seguir vivint”.

Per això, ha volgut recordar com des de Ciutadans ha proposat al Govern central una iniciativa amb quatre mesures concretes per solucionar aquesta situació: en primer lloc, acabar amb la doble imposició en les factures de l’electricitat i gas natural traient els seus impostos de la base imposable de l’IVA; en segon terme, establir un IVA reduït a llum i gas mentre duri la pandèmia; el tercer punt reclama impulsar amb la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència una reforma de la tarifa elèctrica en relació als conceptes que determinen el seu cost actual; i en última instància demana impulsar iniciatives legislatives per regular una garantia social d’accés als subministraments bàsics per als consumidors en situació de vulnerabilitat.

 

 

Castel (Cs): “No puede ser que en plena pandemia y ola de frío el recibo de la luz suba tan desproporcionadamente, mucha gente lo está pasando mal en Girona”

  • El cabeza de lista por Girona reclama “contrarrestar” esta subida que afecta pymes, autónomos y particulares “en un momento donde muchos están viendo reducidos sus ingresos”

Salt, martes 12 de enero de 2020.- “No puede ser que en plena pandemia y ola de frío el recibo de la luz suba tan desproporcionadamente, mucha gente lo está pasando muy mal en la provincia de Girona”. Así se ha pronunciado el cabeza de lista de Ciudadanos (Cs) por Girona a las elecciones autonómicas del próximo 14 de febrero Jean Castel para denunciar el incremento de precio en la electricidad que se ha experimentado en los últimos días. Lo ha manifestado durante una visita a Salt, donde ha querido ver de primera mano la situación que están sufriendo muchas familias en todo la provincia de Girona. “Las necesidades energéticas son graves y una subida histórica en el precio de la luz supone una grave presión para la ciudadanía”, ha remarcado.

El cabeza de lista liberal ha manifestado que la situación provocada por la pandemia, sumada al toque de queda, los cierres perimetrales y las cuarentenas que se ven obligadas a realizar las personas que sufren Covid-19 o han estado en contacto con el virus “hace que la gente esté más en casa pero se tiene que poder contrarrestar la subida tan desproporcionada del precio de la luz”. De hecho, Castel ha reclamado que se tomen “todas las medidas necesarias” para reducir este incremento que afecta especialmente a familias y consumidores vulnerables.

El responsable provincial de la formación liberal ha indicado que este incremento del precio de la luz supone también un golpe a pymes, autónomos y particulares “en un momento donde muchos están viendo reducidos sus ingresos para partir un ERTE, no tener trabajo o no poder levantar la persiana de su negocio”. También ha tenido presente a “todos aquellos jubilados con pensiones bajas que a final de mes tendrán un problema y tendrán que mirar de donde recortan para poder seguir viviendo”.

Por eso, ha querido recordar como desde Ciudadanos ha propuesto al Gobierno central una iniciativa con cuatro medidas concretas para solucionar esta situación: en primer lugar, acabar con la doble imposición en las facturas de la electricidad y gas natural sacando sus impuestos de la base imponible del IVA; en segundo término, establecer un IVA reducido a luz y gas mientras dure la pandemia; el tercer punto reclama impulsar con la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia una reforma de la tarifa eléctrica en relación a los conceptos que determinan su coste actual; y en última instancia pide impulsar iniciativas legislativas para regular una garantía social de acceso a los suministros básicos para los consumidores en situación de vulnerabilidad.