• El portaveu provincial, Jean Castel, ha visitat el municipi de Tossa afectat per un brot de Covid-19 amb especial incidència en el geriàtric

Tossa de Mar, dilluns 21 de desembre de 2020.- “És urgent que a les residències es disposi de material de protecció, es facin PCR periòdiques, desinfeccions regulars i hi hagi un control exhaustiu de tot el que succeeix”. Així s’ha expressat el portaveu provincial de Ciutadans, Jean Castel, durant una visita al municipi de Tossa de Mar, juntament amb el portaveu local de la formació, Alfonso Sánchez, en la qual ha valorat l’augment de contagis que ha patit el municipi i que compta amb un brot de Covid-19 a la residència, “igual que ha passat en altres poblacions com Palafrugell, Palamós, Banyoles o Sant Joan de les Abadesses”.

Per a Castel, “atendre les persones grans i garantir l’atenció sanitària és el més urgent i important que el Govern ha de fer ara mateix”. És per aquesta raó que ha demanat “sentit comú i responsabilitat” per estar al costat dels sectors que més ho necessiten, “el sector de les persones grans necessita canvis estructurals que son de justícia social i moral”.

El diputat autonòmic ha recordat que en el transcurs de la pandèmia Catalunya ha registrat més de 6.700 defuncions en residències catalanes i per això ha insistit en la necessitat de prioritzar l’atenció vers aquest sector, del que també ha destacat com “és el que té la llista d’espera més llarga de tota Espanya pel que fa a accés a les residències, que en molts centres arriba fins als quatre anys”.

 

 

Castel (Cs): “Es urgente que en las residencias se disponga de material de protección, se hagan PCR periódicas y haya un control exhaustivo”

  • El portavoz provincial Jean Castel ha visitado el municipio de Tossa afectado por un brote de Covid-19 con especial incidencia en el geriátrico

Tossa de Mar, lunes 21 de diciembre de 2020.- “Es urgente que en las residencias se disponga de material de protección, se hagan PCR periódicas, desinfecciones regulares y haya un control exhaustivo de todo lo que sucede”. Así se ha expresado el portavoz provincial de Ciudadanos Jean Castel durante una visita en el municipio de Tossa de Mar, junto al portavoz local de la formación, Alfonso Sánchez, en la cual ha valorado el aumento de contagios que ha sufrido el municipio y que cuenta con un brote de Covid-19 en la residencia, “igual que ha pasado en otras poblaciones como Palafrugell, Palamós, Banyoles o Sant Joan de les Abadesses”.

Para Castel, “atender a las personas mayores y garantizar la atención sanitaria es lo más urgente e importante que el Gobierno tiene que hacer ahora mismo”. Es por esta razón que ha pedido “sentido común y responsabilidad” para estar junto a los sectores que más lo necesiten, “el sector de las personas mayores necesita cambios estructurales que son de justicia social y moral”.

El diputado autonómico ha recordado que en el transcurso de la pandemia Cataluña ha registrado más de 6.700 defunciones en residencias catalanas y por eso ha insistido en la necesidad de priorizar la atención sobre este sector, del que también ha destacado que “es el que tiene la lista de espera más larga de toda España en cuanto a acceso a las residencias, que en muchos centros llega hasta los cuatro años”.