• El diputat autonòmic, Jean Castel, ha demanat un informe on es quantifiquin els danys ocasionats en les infraestructures afectades

Parlament de Catalunya, dimecres 25 de novembre de 2020.- El diputat autonòmic de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Jean Castel, ha sol·licitat aquesta tarda durant la Comissió d’Interior que el Govern de la Generalitat “demani disculpes a la ciutadania per haver permès que els CDR i Tsunami Democràtic tallessin l’AP-7 i l’N-II a La Jonquera durant els dies 11, 12 i 13 de novembre de 2019”. La petició s’emmarca dins una proposta de resolució presentada pel partit lliberal en la que també es demanava condemnar la inacció del Govern per no haver garantit el dret a la lliure circulació de mercaderies i persones durant aquelles jornades; la presentació d’un informe detallat on es quantifiquin els danys ocasionats a les infraestructures viàries afectades pels talls; que el Departament d’Interior prengui mesures per evitar que es tornin a produir talls en infraestructures i vies de comunicació com els que es van produir.

“Estem parlant que les persones que duien a terme aquells actes van encendre fogueres, van moure guarda-rails, van fer durar el col·lapse durant 3 dies atrapant a més de 500 vehicles, impedint circular a 20.000 vehicles pesats i lleugers de particulars i empreses i provocant pèrdues de fins a 15 milions d’euros”, ha exposat Castel. Pel diputat, resulta inadmissible “la passivitat” amb la que es va comportar el Govern “que no va començar a actuar fins que ho va començar a fer França” en bloquejar els accessos a les carreteres per impedir que s’anessin sumant més manifestants. La proposta de resolució ha comptat amb els vots favorables de Ciutadans i PP.

 

 

Castel (Cs): “El Govern tiene que pedir disculpas a la ciudadanía por haber permitido que los CDR cortaran la AP-7 y la N-II en La Jonquera”

  • El diputado autonómico Jean Castel ha pedido un informe donde se cuantifiquen los daños ocasionados en las infraestructuras afectadas

Parlament de Catalunya, miércoles 25 de noviembre de 2020.- El diputado autonómico de Ciudadanos (Cs) en el Parlamento de Cataluña Jean Castel ha solicitado esta tarde durante la Comisión de Interior que el Govern de la Generalitat “pida disculpas a la ciudadanía por haber permitido que los CDR y Tsunami Democrátic cortaran la AP-7 y la N-II en La Jonquera durante los días 11, 12 y 13 de noviembre de 2019”. La petición se enmarca dentro de una propuesta de resolución presentada por el partido liberal en la que también se pedía condenar la inacción del Gobierno por no haber garantizado el derecho a la libre circulación de mercancías y personas durante aquellas jornadas; la presentación de un informe detallado donde se cuantifiquen los daños ocasionados a las infraestructuras viarias afectadas por los cortes; que el Departamento de Interior tome medidas para evitar que se vuelvan a producir cortes en infraestructuras y vías de comunicación como los que se produjeron.

“Estamos hablando que las personas que llevaban a cabo aquellos actos encendieron hogueras, movieron guarda-raíles, hicieron durar el colapso durante 3 días atrapando a más de 500 vehículos, impidiendo circular a 20.000 vehículos pesados y ligeros de particulares y empresas y provocando pérdidas de hasta 15 millones de euros”, ha expuesto Castel. Para el diputado, resulta inadmisible “la pasividad” con la que se comportó el Govern “que no empezó a actuar hasta que lo empezó a hacer Francia” al bloquear los accesos en las carreteras para impedir que se fueran sumando más manifestantes. La propuesta de resolución ha contado con los votos favorables de Ciudadanos y PP.