• El portaveu provincial de Cs, Jean Castel, ha presentat una proposta de resolució al Parlament per combatre la inseguretat al municipi selvatà

Blanes, dimecres 23 de setembre de 2020.- El portaveu provincial de Ciutadans i diputat al Parlament de Catalunya, Jean Castel, ha presentat aquest matí una proposta de resolució parlamentària encaminada a frenar les okupacions il·legals i reduir els problemes de seguretat de Blanes. Castel, que s’ha reunit amb diverses associacions veïnals que li han posat de manifest aquesta problemàtica, ha senyalat la “necessitat de destinar més policies a Blanes” per acabar amb l’okupació d’immobles que s’està donant de forma continuada i l’augment de la inseguretat i els delictes que s’està observant.

“Exigim responsabilitat i voluntat política per abordar aquest problema i això comença perquè en el ple municipal de demà, l’Ajuntament aprovi la moció presentada per Ciutadans en la qual es proposen mesures concretes per iniciar una estratègia que permeti acabar amb aquest fenomen tan perjudicial”, ha indicat Castel, qui ahir es va reunir amb l’associació de veïns de La Plantera, juntament amb els regidors de Cs a Blanes, Cristhian Ortiz i Sergio Atalaya, i avui té previst reunir-se amb l’associació de veïns de Mas Enlaire.

El diputat liberal ha recordat que la formació taronja, a banda de la proposta de resolució parlamentària presentada avui, ha presentat una proposa de llei de desocupació exprés de domicilis “per tal de contrarestar les greu conseqüències que pateixen els propietaris, arrendataris i veïns, amb la consegüent degradació del barri que això genera”. En aquest sentit, ha anunciat que la formació taronja seguirà presentant iniciatives municipals i parlamentàries que busquin “dotar l’àmbit policial de la capacitat suficient per a realitzar les seves tasques i dotar de més mecanismes a les comunitats de propietaris i els seus presidents”.

“Quelcom que trobem fonamental per reduir la pràctica de l’okupació il·legal és optimitzar els recursos que tenim i això passa per la col·laboració i cooperació amb la resta de forces i cossos de seguretat de l’Estat, s’ha de reduir l’escalada d’okupacions que s’està donant”, ha precisat.

 

 

Castel (Cs): “Necesitamos destinar más policías en Blanes para combatir la okupación y los problemas de seguridad que se  dan”

  • El portavoz provincial de Cs Jean Castel ha presentado una propuesta de resolución en el Parlament para combatir la inseguridad en el municipio selvatano

Blanes, miércoles 23 de septiembre de 2020.- El portavoz provincial de Ciudadanos y diputado en el Parlament de Cataluña Jean Castel ha presentado esta mañana una propuesta de resolución parlamentaria encaminada a frenar las okupaciones ilegales y reducir los problemas de seguridad de Blanes. Castel, que se ha reunido con varias asociaciones vecinales que le han puesto de manifiesto esta problemática, ha señalado la “necesidad de destinar más policías en Blanes” para acabar con la okupación de inmuebles que se está dando de forma continuada y el aumento de la inseguridad y los delitos que se está observando.

“Exigimos responsabilidad y voluntad política para abordar este problema y esto empieza porque en el pleno municipal de mañana, el Ayuntamiento apruebe la moción presentada por Ciudadanos en la cual se proponen medidas concretas para iniciar una estrategia que permita acabar con este fenómeno tan perjudicial”, ha indicado Castel, quien ayer se reunió con la asociación de vecinos de La Plantera, junto con los concejales de Cs en Blanes Cristhian Ortiz y Sergio Atalaya y hoy tiene previsto reunirse con la asociación de vecinos de Mas Enlaire.

El diputado liberal ha recordado que la formación naranja, además de la propuesta de resolución parlamentaria presentada hoy mismo, ha presentado una proposición de ley de desocupación exprés de domicilios “para contrarrestar las grave consecuencias que sufren los propietarios, arrendatarios y vecinos, con la consiguiente degradación del barrio que esto genera”. En este sentido, ha anunciado que la formación naranja seguirá presentando iniciativas municipales y parlamentarias que busquen “dotar el ámbito policial de la capacidad suficiente para realizar sus tareas y dotar de más mecanismos a las comunidades de propietarios y sus presidentes”.

“Algo que encontramos fundamental para reducir la práctica de la okupación ilegal es optimizar los recursos que tenemos y esto pasa por la colaboración y cooperación con el resto de fuerzas y cuerpos de seguridad del Estado, se tiene que reducir la escalada de okupaciones que se está dando”, ha precisado.