• El diputat liberal, Héctor Amelló, assenyala que “seria el primer de la província i permetria un salt qualitatiu en les recerques clíniques”

Parlament de Catalunya, dijous 16 de juliol de 2020.- El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) s’ha mostrat satisfet després d’aconseguir, per unanimitat, el compromís de la Comissió d’Empresa i Coneixement per a dotar d’un estabulari destinat a la recerca vinculada a l’ús de l’animal de laboratori per a l’Institut de Recerca Biomèdica de Girona (Idibgi). “Agraïm el suport de totes les forces a la nostra proposta i esperem que el projecte aviat estigui redactat dins del pla estratègic de estabularios de Catalunya”, ha indicat el diputat liberal Héctor Amelló.

En la seva intervenció, Amelló ha recordat la necessitat que l’Idibgi disposi d’un estabulari “en un edifici independent, aïllat de la resta de laboratoris i amb recursos independents per al seu funcionament” per a evitar que les recerques científiques que es desenvolupen a la província es vegin limitades. El diputat ha assenyalat com actualment els científics de l’Idibgi han de cooperar amb altres centres de Barcelona que sí disposen d’aquesta mena d’instal·lacions “imprescindibles per a l’avanç científic”.

Amelló ha justificat la necessitat de disposar d’un estabulari científic atès que l’Idibgi aglutina tots els investigadors de totes les institucions de l’entorn com són l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta, l’Institut d’Atenció Primària, l’Institut de Diagnòstic per la Imatge, l’Institut Català d’Oncologia i l’Institut d’Assistència Sanitària.

 

 

Cs consigue el compromiso para dotar de estabulario animal al Instituto de Investigación Biomédica de Girona

  • El diputado liberal, Héctor Amelló, señala que “sería el primero de la provincia y permitiría un salto cualitativo en las investigaciones clínicas”

Parlament de Catalunya, jueves 16 de julio de 2020.- El grupo parlamentario de Ciudadanos (Cs) se ha mostrado satisfecho después de conseguir, por unanimidad, el compromiso de la Comisión de Empresa y Conocimiento para dotar de un estabulario destinado a la investigación vinculada al uso del animal de laboratorio al Instituto de Investigación Biomédica de Girona (Idibgi). “Agradecemos el apoyo de todas las fuerzas a nuestra propuesta y esperamos que el proyecto pronto esté redactado dentro del plan estratégico de estabularios de Catalunya”, ha indicado el diputado liberal Héctor Amelló.

En su intervención, Amelló ha recordado la necesidad que el Idibgi disponga de un estabulario “en un edificio independiente, aislado del resto de laboratorios y con recursos independientes para su funcionamiento” para evitar que las investigaciones científicas que se desarrollan en la provincia se vean limitadas. El diputado ha señalado como actualmente los científicos del Idibgi deben cooperar con otros centros de Barcelona que sí disponen de este tipo de instalaciones “imprescindibles para el avance científico”.

Amelló ha justificado la necesidad de disponer de un estabulario científico toda vez que el Idibgi aglutina a todos los investigadores de todas las instituciones del entorno como son el Hospital Universitario Dr. Josep Trueta, el Instituto de Atención Primaria, el Instituto de Diagnóstico por la Imagen, el Instituto Catalán de Oncología y el Instituto de Asistencia Sanitaria.