• El portaveu comarcal, Miguel Ángel González, qüestiona “la instrumentalització” que està exercint el govern comarcal amb aquest assumpte “per la pugna entre JxCat i ERC”

Santa Coloma de Farners, dimecres 30 d’octubre de 2017.- El portaveu de Ciutadans (Cs) en el Consell Comarcal de la Selva, Miguel Ángel González, ha criticat la postura del tripartit que governa la institució -JxCat, IdS i PSC- perquè “en comptes d’ajudar a les AMPA han buscat la confrontació amb el departament d’Educació per la pugna que mantenen JxCat i ERC i així segueixen sense resoldre la qüestió dels menjadors escolars”.

González ha recordat que un gran nombre d’AMPA estan reclamant la gestió dels menjadors escolars “però en comptes d’atendre-les, el president del Consell Comarcal va aprofitar l’estat d’alarma per a convocar un ple urgent al maig i retornar les competències de la gestió dels menjadors escolars a la Generalitat dient, segons ell, que no existeix una base legal clara per a una contractació indirecta del servei per part de les AMPA”.

El portaveu liberal ha criticat “la instrumentalització” que el govern comarcal està fent d’aquest assumpte i que li portarà a convocar un nou ple el pròxim 7 de juliol “on el president de l’organisme intentarà desistir de la renúncia per a revertir la devolució de competències que va fer al maig emparant-se en un informe jurídic del departament d’Educació que diu exactament el mateix que l’informe tècnic usat el maig per a demanar la renúncia”.

González ha indicat que “aquestes anades i vingudes del govern comarcal amb aquest tema només estan generant incerteses i por en les AMPA” i ha qualificat la situació de “ridícula” perquè entén que si el president va retornar les competències al·legant que no existia una base legal clara per a la contractació indirecta del servei per part de les AMPA, “ara no pot dir el contrari si la base legal és la mateixa perquè no hi ha hagut ni un sol canvi legislatiu sobre aquest tema”.

“És evident que el president del Consell ha volgut escenificar un problema on no n’hi havia i a més dissimular el seu intent d’apujar-se el sou aprofitant l’estat d’alarma”, ha recalcat el conseller comarcal.

 

 

González (Cs): “En vez de ayudar a las AMPA el Consell Comarcal ha buscado la confrontación con el departamento de Educación y sigue sin resolver la cuestión de los comedores escolares”

  • El portavoz comarcal, Miguel Ángel González, cuestiona “la instrumentalización” que está ejerciendo el gobierno comarcal con este asunto “por la pugna entre JxCat y ERC”

Santa Coloma de Farners, jueves 2 de julio de 2020.- El portavoz de Ciudadanos (Cs) en el Consell Comarcal de la Selva, Miguel Ángel González, ha criticado la postura del tripartito que gobierna la institución -JxCat, IdS y PSC- porqué “en vez de ayudar a las AMPA han buscado la confrontación con el departamento de Educación por la pugna que mantienen JxCat y ERC y así siguen sin resolver la cuestión de los comedores escolares”.

González ha recordado que un gran número de AMPA están reclamando la gestión de los comedores escolares “pero en vez de atenderles, el presidente del Consell Comarcal aprovechó el estado de alarma para convocar un pleno urgente en mayo y devolver las competencias de la gestión de los comedores escolares a la Generalitat diciendo, según él, que no existe una base legal clara para una contratación indirecta del servicio por parte de las AMPA”.

El portavoz liberal ha criticado “la instrumentalización” que el gobierno comarcal está haciendo de este asunto y que le llevará a convocar un nuevo pleno el próximo 7 de julio “en dónde el presidente del organismo intentará desistir de la renuncia para revertir la devolución de competencias que hizo en mayo amparándose en un informe jurídico del departamento de Educación que dice exactamente lo mismo que el informe técnico usado en mayo para pedir la renuncia”.

González ha indicado que “estas idas y venidas del gobierno comarcal con este tema solo están generando incertezas y miedo en las AMPA” y ha calificado la situación de “ridícula” porqué entiende que si el presidente devolvió las competencias alegando que no existía una base legal clara para la contratación indirecta del servicio por parte de las AMPA, “ahora no puede decir lo contrario si la base legal es la misma porqué no ha habido ni un solo cambio legislativo al respecto”.

“Es evidente que el presidente del Consell ha querido escenificar un problema dónde no lo había y además disimular su intento de subirse el sueldo aprovechando el estado de alarma”, ha recalcado el consejero comarcal.