• El partit liberal presenta una moció per crear una ruta que posi en valor el patrimoni històric i els escenaris més rellevants de l’Episodi Nacional “Girona”

Girona, dimecres 1 de juliol de 2020.- El grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’ajuntament de Girona pretén que el centenari de la mort de l’escriptor Benito Pérez Galdós sigui aprofitat també per crear un itinerari cultural a través de la ciutat que posi en valor el patrimoni històric i els escenaris més rellevants de la novel·la història “Girona”, que forma part de la col·lecció Episodios Nacionales, la qual relata la guerra del 1809 contra la invasió napoleònica a la ciutat. El portaveu de la formació liberal a Girona, Daniel Pamplona, ha anunciat que presentarà una moció en aquest sentit per ser votada en el proper ple de juliol per tal d’avançar en la creació d’aquesta ruta i “recuperar el relat històric de la guerra del francès”.

“La proposta formava part del nostre programa electoral i entenem que és una mesura interessant, fàcil d’implementar perquè la cultura interessa en aquesta ciutat i és una bona fórmula per recuperar patrimoni històric”, ha especificat el regidor. Per a Pamplona, l’exquisidesa amb la que Galdós retrata el setge de Girona “facilitarà que els gironins reconeguin ràpidament els escenaris més rellevants d’aquest Episodi Nacional” i és per aquest motiu que proposa, entre altres mesures, la col·locació de plaques en les zones on Galdós ubica les principals escenes d’aquest llibre, en les quals es pugui llegir el fragment literal.

El regidor liberal ha aprofitat també per agrair la tasca de traducció del llibre de Galdós que ha realitzat la periodista Anna Grau i entén que aquesta recuperació de l’obra de l’escriptor canari, juntament amb la creació d’una ruta galdosiana a Girona, “és una aposta per la cultura que sens dubte potenciarà el turisme nacional que s’ha perdut, i és de molt fàcil i ràpid compliment si hi ha voluntat del govern”.

 

 

Pamplona (Cs): “Proponemos un itinerario por la Girona de Galdós y aprovechar para recuperar el relato histórico de la guerra del francés”

  • El partido liberal presenta una moción para crear una ruta que ponga en valor el patrimonio histórico y los escenarios más relevantes del Episodio Nacional “Girona”

Girona, miércoles 1 de julio de 2020.- El grupo municipal de Ciudadanos (Cs) en el ayuntamiento de Girona pretende que el centenario de la muerte del escritor Benito Pérez Galdós sea aprovechado también para crear un itinerario cultural a través de la ciudad que ponga en valor el patrimonio histórico y los escenarios más relevantes de la novela historia “Girona”, que forma parte de la colección Episodios Nacionales, la cual relata la guerra de 1809 contra la invasión napoleónica en la ciudad. El portavoz de la formación liberal en Girona, Daniel Pamplona, ha anunciado que presentará una moción en este sentido para ser votada en el próximo pleno de julio para avanzar en la creación de esta ruta y “recuperar el relato histórico de la guerra del francés”.

“La propuesta formaba parte de nuestro programa electoral y entendemos que es una medida interesante, fácil de implementar porque la cultura interesa en esta ciudad y es una buena fórmula para recuperar patrimonio histórico”, ha especificado el concejal. Para Pamplona, la exquisitez con la que Galdós retrata el asedio de Girona “facilitará que los gerundenses reconozcan rápidamente los escenarios más relevantes de este Episodio Nacional” y es por este motivo que propone, entre otras medidas, la colocación de placas en las zonas donde Galdós sitúa las principales escenas de este libro, en las que se pueda leer el fragmento literal.

El concejal liberal ha aprovechado también para agradecer la tarea de traducción del libro de Galdós que ha realizado la periodista Anna Grau y entiende que esta recuperación de la obra del escritor canario, junto con la creación de una ruta galdosiana en Girona, “es una apuesta por la cultura que sin duda potenciará el turismo nacional que se ha perdido, y es de muy fácil y rápido cumplimiento si existe voluntad del gobierno”.