• El portaveu de Cs a Figueres i secretari d’acció institucional a la província, Héctor Amelló, demana també que “s’augmenti el percentatge del ‘superàvit acumulat que els ajuntaments poden gastar per fer front a la crisi derivada de l’Covid19″

 

Figueres, diumenge 15 de maig del 2020. Ciutadans reclama que el govern d’Espanya es comprometi a no intervenir els estalvis dels ajuntaments. Això és el que es demana en una moció que la formació taronja presentarà en els ajuntaments en què compta amb representació municipal. El portaveu de la formació liberal a Figueres i secretari d’acció institucional a la província, Héctor Amelló, ha recordat que el Govern ha autoritzat a les entitats locals a mobilitzar el 20% del superàvit acumulat per poder adoptar mesures davant la crisi derivada del Covid19, un percentatge que pot superar els 11.000 milions d’euros.

“Temem que el govern de Sánchez i Iglesias intentin fer-se amb aquests diners i no deixar que els ajuntaments en puguin disposar”, ha manifestat el  regidor liberal. Així mateix el portaveu de Cs a Figueres ha explicat que “es tracta d’uns diners que pertanyen als ajuntaments i que ara, necessitem disposar  per poder ajudar a la recuperació social i econòmica dels municipis”. Amelló ha recordat que “els ajuntaments són les institucions més properes a la ciutadania i els que més estan actuant amb els seus propis recursos humans, materials i econòmics per ajudar a rescatar la població “.

En la moció s’exigeix a el govern d’Espanya que “augmenti el percentatge que poden gastar els ajuntaments procedent del superàvit acumulat” per fer front a la crisi generada pel Covid19 i poder prendre mesures enfocades a  “ajudar l’economia local, tant de les famílies com de les empreses”. A més es reclama el compromís per escrit de govern del PSOE i Podem de que “no sostrauran el superàvit acumulat pels ajuntaments”

 

 

Cs Figueres reclama al gobierno de España que se comprometa a no intervenir los ahorros de los ayuntamientos

 

  • El portavoz de Cs en Figueres y el secretario de acción institucional en la provincia, Héctor Amelló, pide también que “se aumente el porcentaje del superávit acumulado que los ayuntamientos pueden gastar para hacer frente a la crisis derivada del Covid19”

Figueres, domingo 17 de mayo de 2020. Ciudadanos reclama que el gobierno de España se comprometa a no intervenir los ahorros de los ayuntamientos. Esto es lo que se pide en una moción que la formación naranja va a presentar en los ayuntamientos en los que cuenta con representación municipal. El portavoz de Cs  en el ayuntamiento de Figueres y secretario de acción institucional en la provincia, Héctor Amelló, ha recordado que el Gobierno ha autorizado a las entidades locales a movilizar el 20% del superávit acumulado para poder adoptar medidas ante la crisis que se avecina derivada del Covid19, un porcentaje que puede superar los 11.000 millones de euros.

“Tememos que el gobierno de Sánchez e Iglesias intenten hacerse con este dinero y no dejar a los ayuntamientos disponer de él”, ha manifestado el concejal liberal. Asimismo  el portavoz de Cs en Figueres ha explicado que “se trata de un dinero que pertenece a los ayuntamientos y que ahora, necesitamos disponer de él para poder  ayudar a la recuperación social y económica de los municipios”. Amelló ha recordado que los ayuntamientos son las instituciones más cercanas a la ciudadanía y los que más están actuando con sus propios recursos humanos, materiales y económicos para ayudar a rescatar a la población”.

En la moción se exige al gobierno de España que “aumente el porcentaje  que pueden gastar los ayuntamientos procedente del superávit acumulado” para hacer frente a la crisis generada por el Covid19 y poder tomar medidas enfocadas a la “ayuda de la economía local tanto de las familias como de las empresas”. Además se reclama el compromiso  por escrito del gobierno del PSOE y Podemos de que “no sustraerá el superávit acumulado por los ayuntamientos”