• El portaveu liberal, Daniel Pamplona, considera necessari fer un salt cap a la mobilitat elèctrica i un model de ciutat per a vianants

Girona, divendres 7 de febrer de 2020.- El grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Girona vol que el govern faci un salt endavant cap a la mobilitat elèctrica i un model de ciutat per a vianants i de trànsit pacificat. Per aquesta raó, el portaveu de la formació liberal, Daniel Pamplona, ha presentat una moció en la que proposa un pla per tenir Girocleta a cost zero “fent-la autosuficient”, la millora de la infraestructura i la incorporació de bicicletes elèctriques i patinets “ara que ja s’ha aprovat la legislació estatal que ho regula”. “Comptem amb poc més de 3.500 usuaris de Girocleta en una ciutat que sobrepassa els 100.000 habitants, per tant podem créixer encara molt més però cal apostar per aquest servei”, ha indicat.

El regidor liberal ha manifestat que Girona necessita “potenciar de forma transversal la mobilitat sostenible i la lluita contra el canvi climàtic” i l’aposta per l’ús de la bicicleta i els vehicles de mobilitat personal com els patinets elèctrics poden facilitar la transformació del model de ciutat cap a “una Girona de vianants i amb menys vehicles motoritzats”. En aquest sentit, ha indicat que l’aposta per millorar el servei de la Girocleta és essencial i això passaria per “seguir l’exemple de moltes ciutats europees que a través d’ingressos publicitaris fan autosuficient el servei de lloguer de bicis i permeten avançar cap a un model 2.0”. “Estem segurs que empreses gironines, associacions i fundacions estarien encantades de patrocinar aquest servei”, ha remarcat.

La proposta del partit liberal també passaria per la creació de nous carrils bici, realitzar una prova pilot amb la incorporació de bicicletes elèctriques “que es podrien implantar de forma permanent si tenen bona acceptació”, estudiar la incorporació de patinets elèctrics que també s’ubicarien a les estacions de Girocleta i desenvolupar una normativa local sobre vehicles de mobilitat personal en base a la instrucció fixada per la DGT.

Pel que fa a la incorporació de la bicicleta elèctrica, Pamplona ha remarcat que no tan sols és la tendència de les ciutats capdavanteres en el sector tecnològic sinó que a Girona “facilitaria la mobilitat a les persones de més edat i als veïns de Palau o Montjuïc”.

 

 

Cs Girona propone un plan para tener Girocleta a coste cero, ampliar los carriles bici e incorporar bicicletas eléctricas

  • El portavoz liberal Daniel Pamplona considera necesario dar un salto hacia la movilidad eléctrica y un modelo de ciudad para peatones

Girona, viernes 7 de febrero de 2020.- El grupo municipal de Ciudadanos (Cs) en el Ayuntamiento de Girona quiere que el gobierno de un salto adelante hacia la movilidad eléctrica y un modelo de ciudad para peatones y de tráfico pacificado. Por esta razón, el portavoz de la formación liberal Daniel Pamplona ha presentado una moción en la que propone un plan para tener Girocleta a coste cero “haciéndola autosuficiente”, la mejora de la infraestructura y la incorporación de bicicletas eléctricas y patinetes “ahora que ya se ha aprobado la legislación estatal que lo regula”. “Contamos con poco más de 3.500 usuarios de Girocleta en una ciudad que sobrepasa los 100.000 habitantes, por lo que podemos crecer aún mucho más pero hay que apostar por este servicio”, ha indicado.

El concejal liberal ha manifestado que Girona necesita “potenciar de forma transversal la movilidad sostenible y la lucha contra el cambio climático” y la apuesta por el uso de la bicicleta y los vehículos de movilidad personal como los patinetes eléctricos pueden facilitar la transformación del modelo de ciudad hacia “una Girona de peatones y con menos vehículos motorizados”. En este sentido, ha indicado que la apuesta para mejorar el servicio de la Girocleta es esencial y esto pasaría por “seguir el ejemplo de muchas ciudades europeas que a través de ingresos publicitarios hacen autosuficiente el servicio de alquiler de bicis y permiten avanzar hacia un modelo 2.0”. “Estamos seguros que empresas gerundenses, asociaciones y fundaciones estarían encantadas de patrocinar este servicio”, ha remarcado.

La propuesta del partido liberal también pasaría por la creación de nuevos carriles bici, realizar una prueba piloto con la incorporación de bicicletas eléctricas “que se podrían implantar de forma permanente si tienen buena aceptación”, estudiar la incorporación de patinetes eléctricos que también se ubicarían en las estaciones de Girocleta y desarrollar una normativa local sobre vehículos de movilidad personal en base a la instrucción fijada por la DGT.

En cuanto a la incorporación de la bicicleta eléctrica, Pamplona ha remarcado que no solo es la tendencia de las ciudades líderes en el sector tecnológico sino que en Girona “facilitaría la movilidad a las personas de más edad y a los vecinos de Palau o Montjuic”.