• La regidora liberal,, Maribel Machado, recorda que “la deixadesa del govern és el que ha provocat que a l’estiu hi hagi fins a 600 manters en el passeig”

Roses, dilluns 10 de febrer de 2020.- “Avui dia continua havent-hi manters a Roses i cal actuar per evitar l’efecte crida”. D’aquesta manera s’ha pronunciat la regidora de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Roses, Maribel Machado, per a reclamar al govern municipal que actuï immediatament contra la venda il·legal ambulant perquè “el treball preventiu és el que evitarà que a l’estiu es concentrin fins a 600 manters en el passeig per la deixadesa del govern”. La regidora ha considerat prioritària l’actuació contra el top manta perquè s’acosta la temporada d’estiu i “desconeixem quin pla té el nostre ajuntament per a frenar aquest fenomen”.

Machado ha recordat que els darrers anys “estem veient com es baixen més i més persianes de comerços a Roses i a causa del top manta les vendes cauen una mitjana del 20%”. Per aquest motiu ha reclamat que el prioritari “és fer complir les ordenances municipals i si fa falta demanar col·laboració policial a altres cossos, es demana”. La regidora liberal ha indicat que la inacció del govern resulta “una falta de respecte cap als més de 400 comerços que paguen rigorosament els seus impostos i se senten desprotegits per la complaença de l’ajuntament amb el top manta”.

Per a Machado resulta evident que hi ha opcions d’actuació preventiva per evitar l’efecte crida “i això passa per començar a combatre la desena de manters que segueixen instal·lats a Roses a l’hivern”. A més, ha recordat que Ciutadans va presentar recentment una proposta de resolució parlamentària per a lluitar contra el top manta que va resultar aprovada, “cosa que demostra que estem davant d’un problema que és evident a ulls de tothom i necessita ser resolt de manera efectiva”. En aquest sentit, ha avançat també que en el següent ple municipal demanarà al govern que expliqui el pla que té per a combatre aquest fenomen, “si és que té algun pla”.

 

 

Cs Roses pide al ayuntamiento que empiece a actuar contra el top manta para evitar el efecto llamada antes de la temporada

  • La concejal liberal Maribel Machado recuerda que “la dejadez del gobierno es lo que ha provocado que en verano haya hasta 600 manteros en el paseo”

Roses, lunes 10 de febrero de 2020.- “A día de hoy sigue habiendo manteros en Roses y hay que actuar para evitar el efecto llamada”. De esta manera se ha pronunciado la concejal de Ciudadanos (Cs) en el Ayuntamiento de Roses Maribel Machado para reclamar al gobierno municipal que actúe de inmediato contra la venta ilegal ambulante porqué “el trabajo preventivo es lo que evitará que en verano se junten hasta 600 manteros en el paseo por la dejadez del gobierno”. La concejal ha considerado prioritaria la actuación contra el top manta porque se acerca la temporada de verano y “desconocemos qué plan tiene nuestro ayuntamiento para frenar este fenómeno”.

Machado ha recordado que los últimos años “estamos viendo como se bajan más y más persianas de comercios en Roses y a causa del top manta las ventas caen una media del 20%”. Por este motivo ha reclamado que lo prioritario “es hacer cumplir las ordenanzas municipales y si hace falta pedir colaboración policial a otros cuerpos, se pide”. La concejal liberal ha indicado que la inacción del gobierno resulta “una falta de respeto hacia los más de 400 comercios que pagan rigurosamente sus impuestos y se sienten desprotegidos por la complacencia del ayuntamiento con el top manta”.

Para Machado resulta evidente que hay opciones de actuación preventiva para evitar el efecto llamada “y eso pasa por empezar a combatir la decena de manteros que siguen instalados en Roses en invierno”. Además, ha recordado que Ciudadanos presentó recientemente una propuesta de resolución parlamentaria para luchar contra el top manta que resultó aprobada, “cosa que demuestra que estamos ante un problema que es evidente a ojos de todo el mundo y necesita ser resuelto de forma efectiva”. En este sentido, ha avanzado también que en el siguiente pleno municipal pedirá al gobierno que explique el plan que tiene para combatir este fenómeno, “si es que tiene algún plan”.