• El portaveu municipal Cristóbal Posadas remarca que el centre facilitarà també el relleu del 46% dels pescadors que es jubilaran en els pròxims 5 anys

Palamós, dimarts 4 de febrer de 2020.- El portaveu municipal de Ciutadans (Cs) a Palamós, Cristóbal Posadas, ha presentat una moció per aconseguir que l’ajuntament de la localitat costanera es posicioni a favor de la creació d’una Escola de Capacitació Nauticopesquera a Palamós que permetrà “disposar de personal qualificat per a treballar al mar i facilitar el relleu generacional del 46% dels pescadors en actiu que es jubilaran en 5 anys”.

Posadas ha recordat que el centre d’aquestes característiques més proper es troba a l’Ametlla de Mar (Tarragona) -que ha format a més de 20.000 persones- i la creació de l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Palamós “acostarà la formació a tots els alumnes del Baix Empordà i la resta de la província de Girona que tindran noves oportunitats de formació prop de casa i possibilitats laborals de futur”.

Per al regidor liberal, la creació d’aquest centre d’estudis resulta fonamental per la importància del sector pesquer i recreatiu de la costa empordanesa i perquè les futures jubilacions de pescadors -la plantilla actual és de 190- “deixarà una part important de l’economia de Palamós òrfena de personal qualificat per a treballar al mar”.

 

 

Cs Palamós propone la creación de una Escuela de Capacitación Nauticopesquera en Palamós que permitirá nuevas posibilidades laborales

  • El portavoz municipal Cristóbal Posadas remarca que el centro facilitará también el relevo del 46% de los pescadores que se jubilarán en los próximos 5 años

Palamós, martes 4 de febrero de 2020.- El portavoz municipal de Ciudadanos (Cs) en Palamós Cristóbal Posadas ha presentado una moción para conseguir que el ayuntamiento de la localidad costera se posicione a favor de la creación de una Escuela de Capacitación Nauticopesquera en Palamós que permitirá “disponer de personal cualificado para trabajar en el mar y facilitar el relevo generacional del 46% de los pescadores en activo que se jubilarán en 5 años”.

Posadas ha recordado que el centro de estas características más cercano se encuentra en l’Ametlla de Mar (Tarragona) -que ha formado a más de 20.000 personas- y la creación de la Escuela de Capacitación Nauticopesquera en Palamós “acercará la formación a todos los alumnos del Baix Empordà y el resto de la provincia de Girona que tendrán nuevas oportunidades de formación cerca de casa y posibilidades laborales de futuro”.

Para el concejal liberal, la creación de este centro de estudios resulta fundamental por la importancia del sector pesquero y recreativo de la costa ampurdanesa y porque las futuras jubilaciones de pescadores -la plantilla actual es de 190- “dejará una parte importante de la economía de Palamós huérfana de personal cualificado para trabajar en el mar”.