• El secretari d’Acció Institucional anuncia accions legals davant el que considera una vulneració dels drets de representació

Sarrià de Ter, dimecres 22 de gener de 2020.- El secretari d’Acció Institucional de Ciutadans a la província de Girona, Héctor Amelló, ha anunciat que el partit taronja emprendrà accions legals davant el que considera una vulneració de drets de representació per part de l’ajuntament de Sarrià de Ter “en impedir la presa de possessió de l’acta de regidor a Enrique Porcar, que hauria d’estar exercint de portaveu des del novembre”. En aquest sentit, ha explicat que l’ajuntament ha dilatat la tramitació de l’acta davant la Junta Electoral Central “i no van enviar la documentació fins al passat 15 de gener, gairebé amb dos mesos de retard i impedint d’aquesta manera que el regidor pugui prendre possessió del seu càrrec i exercir els seus drets democràtics en el ple”. La dimissió de l’anterior portaveu es va produir el 27 de novembre de 2019.

El secretari d’Acció Institucional ha informat que el partit exigirà responsabilitats pel que considera “una actuació de mala fe manifesta per evitar que Ciutadans estigui representada en el ple municipal”. A això, ha afegit el “perjudici” que suposa per a tots els veïns que van optar per la formació liberal i que estan veient com el govern municipal “bloqueja la presa de possessió de l’acta”. Amelló ha indicat que després de la renúncia de l’anterior portaveu municipal “l’única cosa que havia de fer l’ajuntament és informar i tramitar l’acta del nou regidor i això es podria haver fet l’endemà”.

“És evident que el separatisme està intentant deixar-nos fora del consistori amb bastes maniobres dilatòries però arribarem fins al final i hauran de respondre legalment per això, el separatisme amb els seus paranys no aconseguirà silenciar la veu del constitucionalisme”, ha indicat Amelló.

 

 

Cs denuncia que el ayuntamiento de Sarrià de Ter impide al nuevo portavoz tomar el acta de concejal municipal

  • El secretario de Acción Institucional anuncia acciones legales ante lo que considera una vulneración de derechos de representación

Sarrià de Ter, miércoles 22 de enero de 2020.- El secretario de Acción Institucional de Ciudadanos en la provincia de Girona Héctor Amelló ha anunciado que el partido naranja emprenderá acciones legales ante lo que considera una vulneración de derechos de representación por parte del ayuntamiento de Sarrià de Ter “al impedir la toma de posesión del acta de concejal a Enrique Porcar, que debería estar ejerciendo de portavoz desde noviembre”. En este sentido, ha explicado que el ayuntamiento ha dilatado la tramitación del acta ante la Junta Electoral Central “y no enviaron la documentación hasta el pasado 15 de enero, casi con dos meses de retraso e impidiendo de este modo que el concejal pueda tomar posesión de su cargo y ejercer sus derechos democráticos en el pleno”. La dimisión de la anterior portavoz se produjo el 27 de noviembre de 2019.

El secretario de Acción Institucional ha informado que el partido exigirá responsabilidades por lo que considera “una actuación de mala fe manifiesta para evitar que Ciudadanos esté representada en el pleno municipal”. A ello, ha añadido el “perjuicio” que supone para todos los vecinos que optaron por la formación liberal y que están viendo como el gobierno municipal “bloquea la toma de posesión del acta”. Amelló ha indicado que tras la renuncia de la anterior portavoz municipal “lo único que debía hacer el ayuntamiento es informar y tramitar el acta del nuevo concejal y eso se podría haber hecho al día siguiente”.

“Es evidente que el separatismo está intentando dejarnos fuera del consistorio con burdas maniobras dilatorias pero llegaremos hasta el final y deberán responder legalmente por ello, el separatismo con sus trampas no va a conseguir silenciar la voz del constitucionalismo”, ha indicado Amelló.