Jean Castel i Jorge Soler

  • El diputat autonòmic, Jean Castel, ha retret al rector que durant les mobilitzacions d’octubre no vetllés pels drets dels estudiants que no volien secundar les manifestacions separatistes

Parlament de Catalunya, dijous 16 de gener de 2020.- El diputat de Ciutadans (Cs) per Girona, Jean Castel, ha retret aquesta tarda al rector de la Universitat de Girona, Joaquim Salvi, l’ús partidista de la institució en considerar que l’ha posicionat al costat del procés separatista. En aquest sentit, li ha remarcat que la utilització del llaç groc al web “no és actuar amb neutralitat ni en clau docent, és actuar de part i això és una evidència”. Per aquesta raó, durant la compareixença que ha efectuat el rector en la comissió d’Empresa i Coneixement  celebrada aquesta tarda al Parlament de Catalunya, li ha demanat que es situï en la neutralitat i “demà mateix surti el llaç del web”.

Castel ha realitzat aquesta intervenció després de recordar que les mobilitzacions d’octubre van “vulnerar” els drets dels estudiants que no volien secundar les manifestacions separatistes però tampoc podien accedir a les classes per les barricades. Per al diputat liberal, que el rector argumentés que no disposava d’eines per garantir el dret a l’educació i el dret dels estudiants a ser avaluats si els bloquejaven les portes només és una excusa perquè “podia fer peticions als Mossos d’Esquadra i la resta de forces i cossos de seguretat de l’Estat”. “En el temple del saber, la força bruta no pot guanyar”, ha remarcat.

 

 

Castel: “El lazo en la web de la UdG no es actuar con neutralidad ni en clave docente, es actuar de parte”

  • El diputado autonómico, Jean Castel, ha reprochado al rector que durante las movilizaciones de octubre no velara por los derechos de los estudiantes que no querían secundar las manifestaciones separatistas

Parlament de Catalunya, jueves 16 de enero de 2020.- El diputado de Ciudadanos (Cs) por Girona Jean Castel ha reprochado esta tarde al rector de la Universidad de Girona, Joaquim Salvi, el uso partidista de la institución al considerar que la ha posicionado a favor del proceso separatista. En este sentido, le ha remarcado que la utilización del lazo amarillo en la web “no es actuar con neutralidad ni en clave docente, es actuar de parte y esto es una evidencia”. Por esta razón, durante la comparecencia que ha efectuado el rector en la comisión de Empresa y Conocimiento celebrada esta tarde en el Parlamento de Cataluña, le ha pedido que se sitúe en la neutralidad y “mañana mismo saque el lazo de la web”.

Castel ha realizado esta intervención después de recordar que las movilizaciones de octubre “vulneraron” los derechos de los estudiantes que no querían secundar las manifestaciones separatistas pero tampoco podían acceder a las clases por las barricadas. Para el diputado liberal, que el rector argumentara que no disponía de herramientas para garantizar el derecho a la educación y el derecho de los estudiantes a ser evaluados si les bloqueaban las puertas solo es una excusa porque “podía hacer peticiones a los Mossos d’Esquadra y al resto de fuerzas y cuerpos de seguridad del Estado”. “En el templo del saber, la fuerza bruta no puede ganar”, ha remarcado.