• El partit liberal proposarà aquesta declaració institucional en els municipis amb representació per a commemorar el Dia Internacional Contra la Corrupció

Dissabte, 7 de desembre de 2019.- Ciutadans (Cs) ha anunciat que presentarà en tots els municipis en els quals té representació política una declaració institucional relativa a la commemoració del Dia Internacional Contra la Corrupció que se celebrarà dilluns 9 de desembre. La iniciativa pretén que els plenaris municipals mostrin el seu suport a la Resolució 58/4 de l’Assemblea General de les Nacions Unides, contra la corrupció, aprovada el 2003 i ratificada per 182 països. “Segons el baròmetre del CIS, a Espanya, la corrupció és un dels principals problemes per als ciutadans i això genera desafecció vers els polítics i la vida institucional, situacions que es veuen agreujades pels casos de corrupció actuals com els ERE de la Junta d’Andalusia del PSOE, la Gürtel del PP o el 3% de Pujol”, ha manifestat el secretari provincial d’Acció Institucional a Girona, Héctor Amelló.

El polític liberal ha recordat com Ciutadans “ha abanderat des del seu naixement la lluita contra la corrupció i la regeneració democràtica” i és precisament per aquestes raons que proposa aquesta declaració institucional perquè, “per aconseguir el canvi, hem d’enfocar un nou tipus de governança multinivell” en la qual governs locals i nacionals es comprometin a lluitar contra la corrupció. “Des de Ciutadans reafirmem el nostre compromís per a combatre la corrupció en totes les seves formes i posar la transparència, la rendició de comptes i la participació en el centre de les nostres agendes locals i globals”, ha indicat Amelló.

Finalment, el secretari provincial d’Acció Institucional ha volgut posar de manifest la necessitat d’aquesta iniciativa perquè “la repercussió dels casos de corrupció que hem vist a Espanya ha augmentat la desconfiança cap al sector públic i reduït qualitat democràtica”. A més, ha remarcat que la lluita contra la corrupció també figura en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU plasmats en l’Agenda 2030.

 

 

Ciudadanos promueve una declaración institucional en los ayuntamientos para que los partidos se comprometan a luchar contra la corrupción

  • El partido liberal propondrá esta declaración institucional en los municipios con representación para conmemorar el Día Internacional Contra la Corrupción

Sábado, 7 de diciembre de 2019.- Ciudadanos (Cs) ha anunciado que presentará en todos los municipios en los que tiene representación política una declaración institucional relativa a la conmemoración del Día Internacional Contra la Corrupción que se celebrará el próximo lunes 9 de diciembre. La iniciativa pretende que los plenarios municipales muestren su apoyo a la Resolución 58/4 de la Asamblea General de las Naciones Unidas, contra la corrupción, aprobada en 2003 y ratificada por 182 países. “Según el barómetro del CIS, en España, la corrupción es uno de los principales problemas para los ciudadanos y eso genera desafección hacia los políticos y la vida institucional, situaciones que se ven agravada por los casos de corrupción actuales como los ERE de la Junta de Andalucía del PSOE, la Gürtel del PP o el 3% de Pujol”, ha manifestado el secretario provincial de Acción Institucional en Girona, Héctor Amelló.

El político liberal ha recordado como Ciudadanos “ha abanderado desde su nacimiento la lucha contra la corrupción y la regeneración democrática” y es precisamente por estas razones que propone esta declaración institucional porque, “para lograr el cambio, debemos enfocar un nuevo tipo de gobernanza multinivel” en la que gobiernos locales y nacionales se comprometan a luchar contra la corrupción. “Desde Ciudadanos reafirmamos nuestro compromiso para combatir la corrupción en todas sus formas y poner la transparencia, la rendición de cuentas y la participación en el centro de nuestras agendas locales y globales”, ha indicado Amelló.

Finalmente, el secretario provincial de Acción Institucional ha querido poner de manifiesto la necesidad de esta iniciativa porque “la repercusión de los casos de corrupción que hemos visto en España ha aumentado la desconfianza hacia el sector público y reducido calidad democrática”. Además, ha remarcado que la lucha contra la corrupción también figura en el marco de los Objetivos de Desarrollo Sostenible de la ONU plasmados en la Agenda 2030.