• El diputat autonòmic Héctor Amelló* lamenta que els partits separatistes s’oposin a recuperar els 22 grups de P3 que s’han suprimit aquest any

Parlament de Catalunya, 28 de novembre de 2019.- “Hem de recuperar per al proper curs tots els grups de P3 eliminats durant el 2019-2020 a Girona”. D’aquesta manera ha defensat el diputat autonòmic de Ciutadans (Cs) per Girona, Héctor Amelló, la proposta de resolució parlamentària en la qual el partit liberal reclamava la necessitat de mantenir les línies de P3 que “les polítiques regressives dels governs separatistes” han suprimit des de 2011 i que només a la província de Girona ha suposat perdre 22 grups durant el curs 2019-2020 “passant dels 360 que teníem fins els 338 actuals”. La proposta ha estat rebutjada amb els vots en contra de JxCat i ERC i l’abstenció del PSC.

Durant la seva intervenció, el diputat liberal ha qüestionat que els successius governs s’escudin en eufemismes tals com “programació de l’oferta o planificació escolar per a realitzar una política sistemàtica de tancament de grups” apel·lant al descens demogràfic. Precisament, Amelló ha indicat que aquest descens demogràfic suposa “una gran oportunitat per a reduir les ràtios d’alumnes per aula en els centres educatius, la qual cosa millora l’atenció individualitzada, les condicions laborals dels docents i millora la qualitat educativa”.

Per a Ciutadans, l’oposició de JxCat i ERC a recuperar les línies de P3 tancades en el present curs són “una mostra més de la falta de planificació de la política educativa i un atac a l’escola pública”. A més, ha advertit que Ciutadans “continuarà lluitant per a evitar que vostès tanquin línies de P3, per a evitar que vostès retallin plantilles i per a aconseguir que redueixin les ràtios”.

 

 

Amelló (Cs): “Debemos recuperar para el próximo curso todos los grupos de P3 eliminados durante 2019-2020 en Girona”

  • El diputado autonómico Héctor Amelló lamenta que los partidos separatistas se opongan a recuperar los 22 grupos de P3 que se han suprimido este año

Parlament de Catalunya, 28 de noviembre de 2019.- “Debemos recuperar para el próximo curso todos los grupos de P3 eliminados durante 2019-2020 en Girona”. De esta manera ha defendido el diputado autonómico de Ciudadanos (Cs) por Girona, Héctor Amelló, la propuesta de resolución parlamentaria en la que el partido liberal reclamaba la necesidad de mantener las líneas de P3 que “las políticas regresivas de los gobiernos separatistas” han suprimido desde 2011 y que solo en la provincia de Girona ha supuesto perder 22 grupos durante el curso 2019-2020 “pasando de los 360 que teníamos hasta los 338 actuales”. La propuesta ha sido rechazada con los votos en contra de JxCat y ERC y la abstención del PSC.

Durante su intervención, el diputado liberal ha cuestionado que los sucesivos gobiernos se escuden en eufemismos tales como “programación de la oferta o planificación escolar para realizar una política sistemática de cierre de grupos” apelando al descenso demográfico. Precisamente, Amelló ha indicado que este descenso demográfico supone “una gran oportunidad para reducir las ratios de alumnos por aula en los centros educativos, lo que mejora la atención individualizada, las condiciones laborales de los docentes y mejora la calidad educativa”.

Para Ciudadanos, la oposición de JxCat y ERC a recuperar las líneas de P3 cerradas en el presente curso son “una muestra más de la falta de planificación de la política educativa y un ataque a la escuela pública”. Además, ha advertido que Ciudadanos “seguirá luchando para evitar que ustedes cierren líneas de P3, para evitar que ustedes recorten plantillas y para conseguir que reduzcan las ratios”.