• La diputada autonòmica Camino Fernández proposa que els pressupostos de la Generalitat destinin una partida per aquest equipament

Parlament de Catalunya, 25 de novembre de 2019.- Els diputats autonòmics de Ciutadans (Cs) per la circumscripció de Girona, Camino Fernández i Héctor Amelló, han presentat una proposta de resolució parlamentària perquè el Govern de la Generalitat destini una partida pressupostària a la creació d’un estabulari destinat a la recerca vinculada a l’ús de l’animal de laboratori per a l’Institut de Recerca Biomèdica de Girona (Idibgi) “que faciliti les recerques bàsiques i recerques clíniques de laboratori” d’aquest organisme. “L’ideal seria que es situés en un edifici independent per assegurar el seu aïllament respecte d’altres laboratoris i que es puguin aplicar els protocols de descontaminació necessaris”, ha explicat Fernández.

La diputada liberal ha considerat necessari reivindicar la creació d’aquest estabulari destinat a la recerca perquè “a banda que seria el primer de la província, ajudarà a vertebrar encara més la tasca investigadora de l’Idibgi”. “Estem parlant d’un centre dedicat a la recerca de qualitat en ciències biomèdiques i de salut pública que és de referència”, ha indicat.

Per a Fernández, l’òptim seria que es creés l’estabulari “en un edifici independent però dins el parc hospitalari Martí i Julià” per a facilitar el treball dels investigadors. “Òbviament, quan reclamem l’edifici ho fem també peticionant els recursos necessaris per al seu correcte funcionament”, ha puntualitzat.

 

 

Ciudadanos pide la creación de un estabulario animal en el Instituto de Investigación Biomédica de Girona para facilitar la investigación de laboratorio

  • La diputada autonómica Camino Fernández propone que los presupuestos de la Generalitat destinen una partida para este equipamiento

Parlament de Catalunya, 25 de noviembre de 2019.- Los diputados autonómicos de Ciudadanos (Cs) por la circunscripción de Girona, Camino Fernández y Héctor Amelló, han presentado una propuesta de resolución parlamentaria para que el Gobierno de la Generalitat destine una partida presupuestaria a la creación de un estabulario destinado a la investigación vinculada al uso del animal de laboratorio para el Instituto de Investigación Biomédica de Girona (Idibgi) “que facilite las investigaciones básicas e investigaciones clínicas de laboratorio” de este organismo. “Lo ideal sería que se ubicara en un edificio independiente para asegurar su aislamiento respecto de otros laboratorios y que se puedan aplicar los protocolos de descontaminación necesarios”, ha explicado Fernández.

La diputada liberal ha considerado necesario reivindicar la creación de este estabulario destinado a la investigación porque “a parte que sería el primero de la provincia, ayudará a vertebrar más aun la labor investigadora del Idibgi”. “Estamos hablando de un centro dedicado a la investigación de calidad en ciencias biomédicas y de salud pública que es de referencia”, ha indicado.

Para Fernández, lo óptimo sería que se creara el estabulario “en un edificio independiente pero dentro del parque hospitalario Martí i Julià” para facilitar el trabajo de los investigadores. “Obviamente, cuando reclamamos el edificio lo hacemos también peticionando los recursos necesarios para su correcto funcionamiento”, ha puntualizado.