• El candidat liberal, Héctor Amelló, aposta per impulsar una llei de mecenatge moderna que flexibilitzi les donacions i incrementi els incentius fiscals

Salt, 7 de novembre de 2019.- El candidat de Ciutadans (Cs) al Congrés dels Diputats per Girona, Héctor Amelló, ha anunciat aquest matí, després d’una visita a l’Institut de Recerca Biomèdica de Girona, que el compromís de Ciutadans és “triplicar el pressupost d’I+D+i per a aconseguir el 3% del PIB en la dècada vinent”. Amelló aposta per “potenciar l’ecosistema” perquè els científics espanyols puguin desenvolupar les seves carreres professionals a Espanya i això passa “per una reforma de l’Agència Estatal de Recerca seguint el model del European Research Council”.

El polític liberal també ha parlat de la necessitat d’impulsar “una autèntica llei de mecenatge moderna”, en paral·lel a l’augment del pressupost, per a reconèixer i premiar als qui inverteixen en l’interès general “amb una flexibilització de les donacions”. Això passa per “incrementar els incentius fiscals per a equiparar-los als règims més ambiciosos d’altres països europeus”.

A més d’això, ha apostat per posar en marxa la Xarxa Cervera de transferència tecnològica que consisteix a “establir una xarxa de centres d’excel·lència que transfereixin coneixement a pimes”.

 

 

Amelló (Cs): “Nuestro compromiso es triplicar el presupuesto de I+D+i para alcanzar el 3% del PIB en la próxima década”

  • El candidato liberal, Héctor Amelló, apuesta por impulsar una ley de mecenazgo moderna que flexibilice las donaciones e incremente los incentivos fiscales

Salt, 7 de noviembre de 2019.- El candidato de Ciudadanos (Cs) al Congreso de los Diputados por Girona, Héctor Amelló, ha anunciado esta mañana, tras una visita al Instituto de Investigación Biomédica de Girona, que el compromiso de Ciudadanos es “triplicar el presupuesto de I+D+i para alcanzar el 3% del PIB en la próxima década”. Amelló apuesta por “potenciar el ecosistema” para que los científicos españoles puedan desarrollar sus carreras profesionales en España y eso pasa “por una reforma de la Agencia Estatal de Investigación siguiendo el modelo del European Research Council”.

El político liberal también ha hablado de la necesidad de impulsar “una auténtica ley de mecenazgo moderna”, en paralelo al aumento del presupuesto, para reconocer y premiar a quienes invierten en el interés general “con una flexibilización de las donaciones”. Eso pasa por “incrementar los incentivos fiscales para equipararlos a los regímenes más ambiciosos de otros países europeos”.