• L’alcaldable de Girona, Daniel Pamplona, considera que aquesta mesura li donaria més reconeixement internacional i atrauria turisme especialitzat

Girona, divendres 17 de maig de 2019.- L’alcaldable de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Girona, Daniel Pamplona, ha anunciat avui, després de realitzar una visita al Museu dels Jueus de la ciutat, la proposta de tornar a integrar el call jueu a la Red de Juderías-Caminos de Sefarad “per tal de progressar en l’obertura del nostre patrimoni jueu al món”. El patrimoni que suposa el call de Girona, “preservat de forma quasi bé intacta amb similar traçat com era a l’Edat Mitjana” fa que Pamplona hagi considerat primordial “potenciar-lo a escala internacional” i d’aquí que hagi demanat la integració en l’associació estatal Red de Juderías, “que aglutina més de vint calls i té major capacitat d’atraure visitants”.

Pamplona ha qüestionat que el “govern separatista de CiU” abandonés aquesta entitat estatal “per crear una xarxa de calls que és fallida, desintegradora i que ven un relat esbiaixat del que va ser la Sefarad de la península ibèrica”. El candidat taronja ha recordat fins i tot que mitjans internacionals com The New York Times ja van esmentar que la creació de la xarxa de calls “obeïa a la creació d’estructures d’estat en ple procés independentista.”

“A Ciutadans ens importa el patrimoni històric i cultural i el progrés de la ciutat, per tant, tornarem a sol·licitar l’adhesió a Red de Juderías i buscarem noves associacions amb grans museus i altres entitats culturals per tal de dur el call a un nivell de reconeixement internacional que ens porti més turisme especialitzat”, ha explicat Pamplona.

 

 

Ciudadanos Girona propone volver a integrar la judería en la Red de Juderías-Caminos de Sefarad para tener mayor proyección y capacidad de atracción turística

  • El alcaldable de Girona, Daniel Pamplona, considera que esta medida le daría más reconocimiento internacional y atraería turismo especializado

Girona, viernes 17 de mayo de 2019.- El alcaldable de Ciudadanos (Cs) en el Ayuntamiento de Girona, Daniel Pamplona, ha anunciado hoy, después de realizar una visita al Museo de los Judíos de la ciudad, la propuesta de volver a integrar la judería a la Red de Juderías-Caminos de Sefarad “para progresar en la apertura de nuestro patrimonio judío al mundo”. El patrimonio que supone la judería de Girona, “preservada de forma casi intacta con similar trazado como era en la Edad Media” hace que Pamplona haya considerado primordial “potenciarla a escala internacional” y de aquí que haya pedido la integración en la asociación estatal Red de Juderías, “que aglutina más de veinte juderías y tiene mayor capacidad de atraer visitantes”.

Pamplona ha cuestionado que el “gobierno separatista de CiU” abandonara esta entidad estatal “para crear una red de juderías que es fallida, desintegradora y que vende un relato sesgado de lo que fue la Sefarad de la península ibérica”. El candidato naranja ha recordado incluso que medios internacionales como The New York Times ya mencionaron que la creación de la xarxa de calls “obedecía a la creación de estructuras de estado en pleno proceso independentista.”

“En Ciudadanos nos importa el patrimonio histórico y cultural y el progreso de la ciudad, por lo tanto, volveremos a solicitar la adhesión a Red de Juderías y buscaremos nuevas asociaciones con grandes museos y otras entidades culturales para llevar la judería a un nivel de reconocimiento internacional que nos traiga más turismo especializado”, ha explicado Pamplona.