• L’alcaldable, Héctro Amelló, impulsarà la creació d’una càtedra universitària de gastronomia per a convertir Figueres en un“centre de referència de l’alta cuina”

Figueres, dijous 16 de maig de 2019.- El portaveu de Ciutadans (Cs) i alcaldable de Figueres, Héctor Amelló, ha anunciat aquest matí la seva proposta de“construir un mercat gastronòmic a la plaça del Gra perquè sigui un aparador dels productes i cuina empordanesa”. El projecte de Ciutadans té per objectiu convertir Figueres en un “centre de referència de l’alta cuina” i és per això que també s’impulsarà la creació d’una càtedra universitària de gastronomia i el Shopping Festival Figueres al Castell de Sant Ferran.

La proposta esbossada per Amelló passa primer per l’elaboració d’un pla estratègic de turisme de qualitat “que incorpori el sector empresarial i comercial de la ciutat i estigui vinculat a la creació de l’Agència de Comerç i Turisme”. D’aquesta forma, la creació del mercat gastronòmic de la plaça del Gra permetrà “crear nous paquets turístics de qualitat” que posin en valor els productes autòctons i “dinamitzarà l’hostaleria i el comerç en desestacionalitzar el turisme i fomentar l’estada a la ciutat”.

Per al candidat taronja resulta “evident” que un projecte que contempli un mercat gastronòmic, una càtedra universitària gastronòmica referent de l’alta cuina i el Shopping Festival Figueres suposa “un complement indiscutible per a l’oferta cultural i turística de la ciutat i una estratègia de modernització interessant”.

 

 

Amelló (Cs): “Vamos a construir un mercado gastronómico en la plaza del Gra para que sea un escaparate de los productos y cocina ampurdanesa”

  • El alcaldable, Héctro Amelló, impulsará la creación de una cátedra universitaria de gastronomía para convertir Figueres en un“centro de referencia de la alta cocina”

Figueres, jueves 16 de mayo de 2019.- El portavoz de Ciudadanos (Cs) y alcaldable de Figueres, Héctor Amelló, ha anunciado esta mañana su propuesta de “construir un mercado gastronómico en la plaza del Gra para que sea un escaparate de los productos y cocina ampurdanesa”. El proyecto de Ciudadanos tiene por objetivo convertir Figueres en un “centro de referencia de la alta cocina” y es por ello que también se impulsará la creación de una cátedra universitaria de gastronomía y el Shopping Festival Figueres en el Castillo de Sant Ferran.

La propuesta esbozada por Amelló pasa primero por la elaboración de un plan estratégico de turismo de calidad “que incorpore al sector empresarial y comercial de la ciudad y esté vinculado a la creación de la Agencia de Comercio y Turismo”. De esta forma, la creación del mercado gastronómico de la plaza del Gra permitirá “crear nuevos paquetes turísticos de calidad” que pongan en valor los productos autóctonos y “dinamizará la hostelería y el comercio al desestacionalizar el turismo y fomentar la estancia en la ciudad”.

Para el candidato naranja resulta “evidente” que un proyecto que contemple un mercado gastronómico, una cátedra universitaria gastronómica referente de la alta cocina y el Shopping Festival Figueres supone “un complemento indiscutible para la oferta cultural y turística de la ciudad y una estrategia de modernización interesante”.