• L’alcaldable, Daniel Pamplona, indica que la mesura també permetrà“recompondre les relacions que l’actual govern municipal ha decidit trencar amb l’Estat”

Girona, dissabte 11 de mayo de 2019.- L’alcaldable de Ciutadans (Cs) a Girona, Daniel Pamplona, ha anunciat aquest matí, després de visitar la inauguració del festival Temps de Flors juntament amb els diputats al Parlament de Catalunya Susana Beltrán i Jean Castel, que proposarà a l’UNESCO que el Barri Vell de Girona sigui declarat Patrimoni Mundial Cultural. “La Girona del segle XXI ha de fer un pas endavant en el reconeixement internacional perquè, entre altres coses, més reconeixement internacional és més riquesa, més turisme i més creixement econòmic”, ha manifestat.

Pamplona, ha explicat que els programes de la UNESCO defensen i preserven el patrimoni històric i natural en el món i a través de la cooperació internacional permeten l’assoliment de l’Agenda 2030 de Nacions Unides “que nosaltres, des de l’àmbit local hem de potenciar i tenim molt recorregut per davant”.

El candidat taronja ha afegit que la presentació de la sol·licitud per a declarar el Barri Vell com a Patrimoni Mundial Cultural per la UNESCO “serà una bona manera d’aconseguir recompondre les relacions que l’actual govern municipal ha decidit trencar amb les administracions de l’Estat”. La sol·licitud en qüestió haurà de presentar-se a través de la Representació Permanent d’Espanya davant l’UNESCO a Paris i ha de comptar amb l’aval del Govern d’Espanya. “La Girona del segle XXI ha de comptar amb un govern municipal obert i hàbil negociador amb tots els organismes”, ha remarcat.

 

 

 

Ciudadanos Girona propondrá que el Barri Vell sea reconocido Patrimonio Mundial Cultural por la UNESCO

  • El alcaldable, Daniel Pamplona, indica que la medida también permitirá“recomponer las relaciones que el actual gobierno municipal ha decidido romper con el Estado”

Girona, sábado 11 de mayo de 2019.- El alcaldable de Ciudadanos (Cs) en Girona, Daniel Pamplona, ha anunciado esta mañana, después de visitar la inauguración del festival Temps de Flors junto a los diputados del Parlament de Catalunya Susana Beltrán y Jean Castel, que propondrá a la UNESCO que el Barri Vell de Girona sea declarado Patrimonio Mundial Cultural. “La Girona del siglo XXI tiene que dar un paso adelante en el reconocimiento internacional porque, entre otras cosas, más reconocimiento internacional es más riqueza, más turismo y más crecimiento económico”, ha manifestado.

Pamplona, ha explicado que los programas de la UNESCO defienden y preservan el patrimonio histórico y natural en el mundo y a través de la cooperación internacional permiten el logro de la Agenda 2030 de Naciones Unidas “que nosotros, desde el ámbito local debemos potenciar y tenemos mucho recorrido por delante”.

El candidato naranja ha añadido que la presentación de la solicitud para declarar el Barri Vell como Patrimonio Mundial Cultural por la UNESCO “será una buena manera de lograr recomponer las relaciones que el actual gobierno municipal ha decidido romper con las administraciones del Estado”. La solicitud en cuestión deberá presentarse a través de la Representación Permanente de España ante la UNESCO en Paris y debe contar con el aval del Gobierno de España. “La Girona del siglo XXI debe contar con un gobierno municipal abierto y hábil negociador con todos los organismos”, ha remarcado.