El regidor Sergio Atalaya i el diputat Héctor Amelló (esq.)

  • Atalaya explica que el Jutjat d’Instrucció número 1 de Blanes investiga la possible malversació de recursos públics per la col·locació d’una pancarta separatista per part de funcionaris públics.

Girona, dimarts 5 de març de 2019.- “Volem unes eleccions lliures i l’alcalde de Blanes ja no té excusa per a retirar definitivament la pancarta separatista de la façana de l’ajuntament”. Així de clar s’ha pronunciat el portaveu municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Blanes, Sergio Atalaya, després d’informar aquest matí en una roda de premsa celebrada a la seu provincial de Cs que “la Fiscalia provincial de Girona també ha vist indicis de malversació” en l’ús de fins a vuit operaris de la brigada municipal per a col·locar una pancarta separatista a la façana de l’Ajuntament de Blanes. Un fet que Atalaya va denunciar davant la Fiscalia provincial el passat 4 de desembre i que ara està sent investigat pel Jutjat d’Instrucció número 1 de Blanes.

“El PSC actua com a altaveu del separatisme permetent que en la façana de l’ajuntament llueixin proclames i missatges exclusivament separatistes”, ha indicat Atalaya. El regidor taronja ha estat molt crític amb l’actitud de l’alcalde socialista de Blanes perquè “hauria de ser el garant de la neutralitat institucional i en comptes d’això ha optat per permetre que els partits separatistes monopolitzin la façana de l’ajuntament i ha destinat recursos públics perquè així sigui”.

Atalaya ha recordat que en nombroses ocasions ha demanat la retirada de la pancarta i ha manifestat que “Sánchez i el socialisme faran una cessió vergonyosa al separatisme” si permeten que durant les convocatòries electorals que se succeiran “les institucions estiguin inundades amb propaganda i simbologia separatista”.

D’altra banda, el diputat de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Héctor Amelló, ha afirmat que “Ciutadans sempre actuarà quan es vulneri la neutralitat institucional i si fa falta portar la col·locació de pancartes davant la fiscalia ho farem per veure si es vulneren principis fonamentals o es malversen recursos públics”. Amelló ha recordat que el partit taronja ha denunciat la col·locació d’aquest tipus de pancartes de forma reiterada davant la subdelegació del govern en veure que “estant aquesta en mans del PSOE o en mans del PP no ha actuat amb diligència”.

 

 

 

Atalaya (Cs): “El alcalde de Blanes ya no tiene excusa para retirar definitivamente la pancarta separatista de la fachada consistorial”

  • Atalaya  explica que el Juzgado de Instrucción número 1 de Blanes investiga la posible  malversación de recursos públicos por la colocación de una pancarta separatista por parte de funcionarios públicos.

Girona, martes 5 de marzo de 2019.- “Queremos una elecciones libres y el alcalde Blanes ya no tiene excusa para retirar definitivamente la pancarta separatista de la fachada del ayuntamiento”. Así de claro se ha pronunciado el portavoz municipal de Ciudadanos (Cs) en el Ayuntamiento de Blanes, Sergio Atalaya, después de informar esta mañana en una rueda de prensa celebrada en la sede provincial de Cs que “la Fiscalía provincial de Girona también ha visto indicios de malversación” en el uso de hasta ocho operarios de la brigada municipal para colocar una pancarta separatista en la fachada del Ayuntamiento de Blanes. Un hecho que Atalaya denunció ante la Fiscalía provincial el pasado 4 de diciembre y que ahora está siendo investigado por el Juzgado de Instrucción número 1 de Blanes.

“El PSC actúa como altavoz del separatismo permitiendo que en la fachada del ayuntamiento luzcan proclamas y mensajes exclusivamente separatistas”, ha indicado Atalaya. El concejal naranja ha sido muy crítico con la actitud del alcalde socialista de Blanes porque “debería ser el garante de la neutralidad institucional y en vez de eso ha optado por permitir que los partidos separatistas monopolicen la fachada del ayuntamiento y ha destinado recursos públicos para que así sea”.

 Atalaya ha recordado que en numerosas ocasiones ha pedido la retirada de la pancarta y ha manifestado que “Sánchez y el socialismo harán una cesión vergonzosa al separatismo” si permiten que durante las convocatorias electorales que se van a suceder “las instituciones estén inundadas con propaganda y simbología separatista”.

Por otro lado, el diputado de Ciudadanos en el Parlament de Catalunya, Héctor Amelló, ha afirmado que “Ciudadanos siempre actuará cuando se vulnere la neutralidad institucional y si hace falta llevar la colocación de pancartas ante la fiscalía lo haremos para ver si se vulneran principios fundamentales o se malversan recursos públicos”. Amelló ha recordado que el partido naranja ha denunciado la colocación de este tipo de pancartas de forma reiterada ante la subdelegación del gobierno al ver que “estando ésta en manos del PSOE o en manos del PP no ha actuado con diligencia”.