• El diputat de Ciutadans per Girona, Alfonso Sánchez, indica que “era una necessitat urgent”perquè ara els veïns s’han de desplaçar a Blanes o Calella

Parlament de Catalunya, dilluns 4 de febrer de 2019.- El diputat de Ciutadans (Cs) per Girona i membre de la comissió de Salut, Alfonso Sánchez, ha celebrat que el Parlament hagi aprovat la seva proposta de resolució en la qual sol·licita que el Centre d’Atenció Primària (CAP) de Tossa pugui obrir les 24 hores del dia i no de vuit del matí a vuit de la nit com fins ara. “El que volem és que el CAP de Tossa recuperi l’horari ininterromput com ja tenia fins que el govern va aplicar les retallades salvatges en sanitat”, ha explicat.

Sánchez ha lamentat l’abstenció de JxCat i ERC en aquesta proposta “perquè, en el fons, han decidit no donar suport a una mesura que beneficia els veïns de Tossa”. El diputat ha recordat que el tancament del CAP a les nits obliga els veïns a traslladar-se a l’hospital de Blanes per urgències o al de Calella si es tracta de dones embarassades. “Estem parlant que han de fer entre 26 i 38 quilòmetres i això és mitja hora, com a mínim”, ha remarcat.

La proposta de resolució aprovada també garanteix el servei de pediatria els 365 dies de l’any al CAP. “El 2013 es va eliminar l’únic pediatra del municipi i des d’aleshores els pares han d’anar a Blanes o Calella”, ha indicat.

 

 

Ciudadanos consigue que el Parlamento apruebe que el CAP de Tossa de Mar pueda abrir las 24 horas del día

  • El diputado de Ciudadanos por Girona, Alfonso Sánchez, indica que“era una necesidad urgente”porque ahora los vecinos se tienen que desplazar a Blanes o Calella

Parlament de Catalunya, lunes 4 de enero de 2019.- El diputado de Ciudadanos (Cs) por Girona y miembro de la comisión de Salud, Alfonso Sánchez, ha celebrado que el Parlamento haya aprobado su propuesta de resolución en la que solicita que el Centro de Atención Primaria (CAP) de Tossa pueda abrir las 24 horas del día y no de ocho de la mañana a ocho de la noche como hasta ahora. “Lo que quereoms es que el CAP de Tossa recupere el horario ininterrumpido como ya tenía hasta que el gobierno aplicó los recortes salvajes en sanidad”, ha explicado.

Sánchez ha lamentado la abstención de JxCat y ERC en esta propuesta “porque, en el fondo, han decidido no apoyar una medida que beneficia a los vecinos de Tossa”. El diputado ha recordado que el cierre del CAP durante la noche obliga a los vecinos a trasladarse al hospital de Blanes para las urgencias o al de Calella si se trata de mujeres embarazadas. “Estamos hablando que tienen que hacer entre 26 y 38 kilómetros y esto es media hora, como mínimo”, ha remarcado.

La propuesta de resolución aprobada también garantiza el servicio de pediatría los 365 días del año en el CAP. “En 2013 se eliminó el único pediatra del municipio y desde entonces los padres tienen que ir a Blanes o Calella”, ha indicado.