El portaveu de Cs a Figueres, Héctor Amelló

  • El portaveu del grup municipal de Figueres, Héctor Amelló, assegura que la concessió d’indults als qui van donar un cop a la democràcia“vulnera el principi d’igualtat davant la llei”

Figueres, divendres 4 de gener de 2019.- El portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs) a Figueres, Héctor Amelló, ha anunciat que la seva formació presentarà una moció “de rebuig a la impunitat ja la concessió d’indults als encausats pel cop a la democràcia si la justícia els condemna”. Amelló ha explicat que ho fan perquè la concessió d’indults als polítics presos “vulnera el principi d’igualtat davant la llei”.

El dirigent de la formació taronja ha recordat que, amb les seves decisions i actes, els polítics separatistes que estan a la presó “van propiciar una crisi institucional i sense precedents a Espanya” i ha assenyalat que els dirigents polítics encausats “no s’han penedit” demostrant d’aquesta manera“menyspreu per la llei, la democràcia i la convivència”.

Per a Amelló, el principi d’igualtat davant la llei és una regla bàsica de la democràcia i, per tant, és “imprescindible eliminar qualsevol indici d’impunitat en el comportament dels polítics”, i ha reiterat que “són els responsables del cop contra la democràcia manifestant un menyspreu a la Constitució, l’Estatut i el principi de sobirania nacional”.

D’altra banda, el regidor taronja ha denunciat per tercera vegada l’ajuntament de Figueres davant la subdelegació del Govern per la nova col·locació de pancartes partidistes a la façana de l’ajuntament. “Considerem que s’està vulnerant el principi d’objectivitat i neutralitat de les institucions públiques i el senyor Masquef està posant l’ajuntament al servei dels interessos dels partits separatistes i deixant al marge a més de la meitat de la població de Figueres”, ha indicat.

Amelló també ha lamentat “la permissivitat dels diferents delegats del Govern, tant del PP com l’actual del PSOE, que davant d’aquests fets han mirat cap a un altra banda sense vetllar pel control de la legalitat als ajuntaments”.

 

 

 

Cs Figueres presenta una moción de rechazo a la impunidad y la concesión de indultos a los encausados por el golpe a la democracia

  • El portavoz del grupo municipal de Figueres, Héctor Amelló, asegura que la concesión de indultos a quienes dieron un golpe a la democracia“vulnera el principio de igualdad ante la ley”

Figueres, lunes 4 de enero de 2019.- El portavoz del grupo municipal de Ciudadanos (Cs) en Figueres, Héctor Amelló, ha anunciado que su formación presentará una moción “de rechazo a la impunidad ya la concesión de indultos a los encausados por el golpe a la democracia si la justicia los condena”. Amelló ha explicado que lo hacen porque la concesión de indultos a los políticos presos “vulnera el principio de igualdad ante la ley”.

El dirigente de la formación naranja ha recordado que, con sus decisiones y actos, los políticos separatistas que están en la cárcel “propiciaron una crisis institucional y sin precedentes en España” y ha señalado que los dirigentes políticos encausados “no se han arrepentido” demostrando de esta manera “desprecio por la ley, la democracia y la convivencia”.

Para Amelló, el principio de igualdad ante la ley es una regla básica de la democracia y, por tanto, es “imprescindible eliminar cualquier indicio de impunidad en el comportamiento de los políticos”, y ha reiterado que “son los responsables del golpe contra la democracia manifestando un menosprecio a la Constitución, el Estatuto y el principio de soberanía nacional”.

Por otro lado, el concejal naranja ha denunciado por tercera vez al ayuntamiento de Figueres ante la subdelegación del Gobierno por la nueva colocación de pancartas partidistas en la fachada del ayuntamiento. “Consideramos que se está vulnerando el principio de objetividad y neutralidad de las instituciones públicas y el señor Masquef está poniendo el ayuntamiento al servicio de los intereses de los partidos separatistas y dejando al margen a más de la mitad de la población de Figueres”, ha indicado.

Amelló también ha lamentado “la permisividad de los diferentes delegados del Gobierno, tanto del PP como el actual del PSOE, que ante estos hechos han mirado para otro lado para no velar por el control de la legalidad en los ayuntamientos”.