• El portaveu de Cs a Figueres, Héctor Amelló (Cs):“els veïns estan farts dels talls de llum, i amb raó. Necessiten una solució urgent”

Figueres, dimecres 9 de gener de 2019.- “L’actitud de l’alcalde amb els talls de llum al Culubret ens sembla hipòcrita i electoralista quan ell i el seu partit són responsables directes del que està succeint per tots aquests anys de deixadesa”. Així de contundent s’ha mostrat el portaveu de Ciutadans (Cs) a Figueres, Héctor Amelló, en saber que l’alcalde de la ciutat pretén assistir a una manifestació organitzada pels veïns del barri pels talls de llum. “Donem suport als veïns en les seves reivindicacions legítimes perquè estan farts dels talls de llum, i amb raó, però no entenem que l’alcalde vagi a manifestar-se contra si mateix, ha d’assumir la seva responsabilitat i fracàs. Quin serà el següent absurd: demanar la seva pròpia dimissió?” ha postil·lat.

“El PDeCat porta anys sense fer res, mirant cap a un altre costat i sense escoltar a Cs quan li ha traslladat les queixes dels veïns, els quals únicament reclamen un servei de qualitat que l’Ajuntament, la Generalitat i l’empresa elèctrica han de proporcionar sense excuses perquè els veïns no són responsables del problema sinó víctimes”, ha especificat.

Per a Amelló, la decisió de l’alcalde Jordi Masquef “és una maniobra purament demagògica perquè com no vol veure una manifestació en contra llavors opta per manifestar-se també a veure si cola”. El regidor ha recordat que “és responsabilitat de l’ajuntament i la Generalitat” solucionar els talls de llum i ha considerat “irresponsable” que el govern intenti desviar l’atenció cap a la companyia elèctrica i altres administracions sense assumir la seva pròpia responsabilitat. “Precisament el govern té un informe tècnic municipal en el qual diu, literalment, que les línies estan correctament dimensionades per a garantir un correcte subministrament als veïns que s’ha estimat hi ha a la zona”.

“El problema de fons és que està fallant l’administració local i la Generalitat” ha insistit Amelló, qui ha recordat també que el govern del PDeCAT i la resta de partits independentistes “han rebutjat les mocions de Cs al Parlament que exigeixen precisament posar remei a la situació que viuen els veïns del Culubret”.

D’altra banda, el portaveu taronja ha lamentat que “amb el gener tan avançat encara no tinguem ni tan sols un esborrany de pressupostos municipals”, cosa que posa de manifest “que el PDeCat segueix sense rumb”. A més, ha anunciat que “davant la passivitat” del govern local exigirà“un pla integral per al barri del Culubret i resta de la zona oest on el govern detalli minuciosament la inversió que preveu realitzar en aquests barris”.

 

 

 

Amelló (Cs): “Apoyamos a los vecinos y no entendemos que el alcalde vaya a manifestarse contra sí mismo, lo del Culubret  es también responsabilidad suya”

  • El portavoz de Cs en Figueres, Héctor Amelló (Cs):“los vecinos están hartos de los cortes de luz, y con razón. Necesitan una solución urgente”

Figueres, miércoles 9 de enero de 2019.- “La actitud del alcalde con los cortes de luz en el Culubret nos parece hipócrita y electoralista cuando él y su partido son responsables directos de lo que está sucediendo por todos estos años de dejadez”. Así de contundente se ha mostrado el portavoz de Ciudadanos (Cs) en Figueres, Héctor Amelló, al saber que el alcalde de la ciudad pretende asistir a una manifestación organizada por los vecinos del barrio por los cortes de luz. “Apoyamos a los vecinos en sus reivindicaciones legítimas porque están hartos de los cortes de luz, y con razón, pero no entendemos que el alcalde vaya a manifestarse contra sí mismo, debe asumir su responsabilidad y fracaso. ¿Cuál será el siguiente absurdo: pedir su propia dimisión?” ha apostillado.

“El PDeCat lleva años sin hacer nada, mirando para otro lado y sin escuchar a Cs cuando le ha trasladado las quejas de los vecinos, quienes únicamente reclaman un servicio de calidad que el Ayuntamiento, la Generalitat y la empresa eléctrica deben proporcionar sin excusas porqué los vecinos no son responsables del problema sino víctimas”, ha especificado.

Para Amelló, la decisión del alcalde Jordi Masquef “es una maniobra puramente demagógica porque como no quiere ver una manifestación contra él entonces opta por manifestarse también a ver si cuela”. El concejal ha recordado que “es responsabilidad del ayuntamiento y la Generalitat”solucionar los cortes de luz y ha considerado “irresponsable” que el gobierno intente desviar la atención hacia la compañía eléctrica y otras administraciones sin asumir su propia responsabilidad. “Precisamente el gobierno tiene un informe técnico municipal en el que dice, literalmente, que las líneas están correctamente dimensionadas para garantizar un correcto suministro a los vecinos que se ha estimado hay en la zona”.

“El problema de fondo es que está fallando la administración local y la Generalitat” ha insistido Amelló, quién ha recordado también que el gobierno del PDeCAT y el resto de partidos independentistas “han rechazado las mociones de Cs en el Parlament que exigen precisamente poner remedio a la situación que viven los vecinos del Culubret y la zona oeste”.

Por otro lado, el portavoz naranja ha lamentado que “estando tan avanzado enero aún no tengamos ni siquiera un borrador de presupuestos municipales” con lo que se pone de manifiesto “que el PDeCat sigue sin rumbo”. Además, ha anunciado que “ante la pasividad” del gobierno local exigirá “un plan integral para el barrio del Culubret y resto de la zona oeste donde el gobierno detalle minuciosamente la inversión que prevé realizar en estos barrios”.