D’esquerra a dreta, Héctor Amelló i Jean Castel

  • El diputat provincial, Jean Castel, indica que l’augment del 23% de delictes a Figueres i de l’11% a la província“son dades insostenibles”que reclamen major presència policial

Girona, dimarts 25 de setembre de 2018.- El portaveu provincial de Ciutadans (Cs) a Girona i diputat al Parlament de Catalunya, Jean Castel, ha assegurat aquest matí que espera “poder tenir el suport de la resta de grups parlamentaris” en les tres propostes de resolució parlamentària que es debatran demà a la Comissió d’Interior i tenen per objecte dotar de més efectius policials la província de Girona i la realització d’operatius específics per“combatre les bandes organitzades”. Castel ha fet aquestes declaracions en el transcurs d’una roda de premsa celebrada a la seu de Ciutadans a Girona a la que també hi ha assistit el diputat provincial i portaveu a l’Ajuntament de Figueres, Héctor Amelló, ja que la capital altempordanesa ha registrat, entre gener i juny, “un augment del 23% en el nombre de delictes respecte a l’any anterior”.

“Des de Cs volem posar de manifest una dada que ens preocupa fa temps i és que els índexs del Ministeri d’Interior ens indiquen que tenim tres municipis a la nostra província que encapçalen l’augment dels fets delictius”, ha afirmat Castel en referència a Blanes, Olot i Figueres. Concretament, ha remarcat que Figueres és la segona ciutat de Catalunya on més han crescut els delictes entre gener i juny: “els robatoris amb violència i intimidació un 168,4%, els robatoris amb força en establiments un 56,4% i els robatoris amb força a domicili un 112%, son dades insostenibles, no ho podem passar per alt i reclamem un augment d’efectius a tot Girona”, ha remarcat.

El diputat taronja ha recordat que “no s’han convocat places” de policia autonòmica des de l’any 2011, que a tota la província han augmentat els fets delictius “un 11% els darrers sis mesos” i que el mateix col·lectiu de Mossos d’Esquadra “es va manifestar la setmana passada davant la conselleria d’Interior demanant més efectius”.

La primera proposta de resolució que es debatrà serà la sol·licitud de més agents de policia a la província i un increment d’unitats especialitzades en bandes organitzades. A aquesta, la seguirà una proposta sobre la seguretat ciutadana a la zona oest de Figueres en la que es reclamarà desplegar un operatiu continuat de control i detecció de plantacions il·legals de marihuana així com un operatiu especial en aquesta zona per fer front a la inseguretat. Finalment, es debatrà una proposta específica del municipi de Salt en la que també es demana un major desplegament d’efectius policials al municipi i la posada en marxa d’un operatiu especial amb col·laboració entre diferents cossos mentre no arribin noves promocions de policies.

 

 

Ciudadanos pide un aumento de efectivos policiales en la provincia para “combatir bandas organizadas” y hacer frente al incremento de los hechos delictivos

  • El diputado provincial, Jean Castel, indica que el aumento del 23% de delitos en Figueres y del 11% en la provincia“son datos insostenibles”que reclaman mayor presencia policial

Girona, martes 25 de septiembre de 2018.- El portavoz provincial de Ciudadanos (Cs) en Girona y diputado en el Parlament de Catalunya, Jean Castel, ha asegurado esta mañana que espera “poder tener el apoyo del resto de grupos parlamentarios” en las tres propuestas de resolución parlamentaria que se debatirán mañana en la Comisión de Interior y tienen por objeto dotar de más efectivos policiales la provincia de Girona y la realización de operativos específicos para “combatir a las bandas organizadas”. Castel ha hecho estas declaraciones en el transcurso de una rueda de prensa celebrada en la sede de Ciudadanos en Girona a la que también ha asistido el diputado provincial y portavoz en el Ayuntamiento de Figueres, Héctor Amelló, toda vez que la capital alto ampurdanesa ha registrado, entre enero y junio, “un aumento del 23% en el número de delitos respecto al año anterior”.

“Desde Cs queremos poner de manifiesto un dato que nos preocupa hace tiempo y es que los índices del Ministerio de Interior nos indican que tenemos tres municipios en nuestra provincia que encabezan el aumento de los hechos delictivos”, ha afirmado Castel en referencia a Blanes, Olot y Figueres. Concretamente, ha remarcado que Figueres es la segunda ciudad de Catalunya donde más han crecido los delitos entre enero y junio: “los robos con violencia e intimidación un 168,4%, los robos con fuerza en establecimientos un 56,4% y los robos con fuerza en domicilio un 112%, son datos insostenibles, no lo podemos pasar por alto y reclamamos un aumento de efectivos en toda Girona”, ha remarcado.

El diputado naranja ha recordado que “no se han convocado plazas” de policía autonómica desde el año 2011, que en toda la provincia han aumentado los hechos delictivos “un 11% los últimos seis meses” y que el propio colectivo de Mossos d’Esquadra “se manifestó la semana pasada ante la conselleria de Interior pidiendo más efectivos”.

La primera propuesta de resolución que se debatirá será la solicitud de más agentes de policía en la provincia y un incremento de unidades especializadas en bandas organizadas. A esta, le seguirá una propuesta sobre la seguridad ciudadana en la zona oeste de Figueres en la que se reclamará desplegar un operativo continuado de control y detección de plantaciones ilegales de marihuana así como un operativo especial en esta zona para hacer frente a la inseguridad. Finalmente, se debatirá una propuesta específica del municipio de Salt en la que también se pide un mayor despliegue de efectivos policiales en el municipio y la puesta en marcha de un operativo especial con colaboración entre diferentes cuerpos mientras no lleguen nuevas promociones de policías.