• El portaveu municipal, Héctor Amelló, presenta una moció en favor de la convivència perquè els partits separatistes “condemnin la violència”

Figueres, dilluns 3 de setembre de 2018.- “Condemnem l’ús polític i partidista d’activitats familiars durant l’Acústica”. D’aquesta manera s’ha expressat el portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Figueres, Héctor Amelló, per lamentar que durant el Festival Acústica 2018 “molts ciutadans s’han sentit molests por la politització i els missatges adoctrinadors en un concert pensat per a famílies”.

El regidor també ha aprofitat per criticar “els actes vandàlics” succeïts a Figueres al llarg de la setmana passada. “És intolerable que un comando organitzat es dediqui a embrutar carrers, places i jardins amb total impunitat amb objectiu de fracturar la societat, trencar la convivència i crear confrontació”. Al respecte, ha exigit a l’Ajuntament “la immediata neteja de totes les pintades”, determinar el cost dels danys i les reparacions i que els responsables, que han estat identificats, siguin sancionats. “Els partits independentistes de Figueres que impulsen aquestes accions són uns irresponsables perquè allunyen la nostra principal font d’ingressos: els turistes”, ha manifestat

Amelló ha assegurat que precisament aquestes situacions “justifiquen encara més” que avui mateix hagi presentat una moció en favor de la convivència per ser debatuda en el ple municipal d’aquest mateix dijous. “Els partits independentistes que han fracturat la societat i que al Parlament es van negar a rebutjar la violència ara tenen una nova oportunitat per condemnar-la i ajudar a reduir la tensió actual”, ha manifestat.

La moció pretén que l’Ajuntament condemni públicament qualsevol acte vandàlic contra seus de partits, insults, amenaces, assetjament a grups i persones i actes violents ocorreguts en manifestacions i concentracions. Al mateix temps, demana una condemna expressa “a les inadmissibles pràctiques de declarar persona non grata per les seves idees i assenyalar públicament a qui pensa diferent” i que es mostri un “enèrgic rebuig” davant el fet que determinats càrrecs públics promoguin aquestes iniciatives.

 

 

Cs Figueres condena “el uso político y partidista” de las actividades familiares del Festival Acústica

  • El portavoz municipal, Héctor Amelló, presenta una moción en favor de la convivencia para que los partidos separatistas “condenen la violencia”

Figueres, lunes 3 de septiembre de 2018.- “Condenamos el uso político y partidista de actividades familiares durante el Acústica”. De ese modo se ha expresado el portavoz de Ciudadanos (Cs) en el Ayuntamiento de Figueres, Héctor Amelló, para lamentar que durante el Festival Acústica 2018 “muchos ciudadanos se han sentido molestos por la politización y los mensajes adoctrinadores en un concierto pensado para familias”.

El concejal también ha aprovechado para criticar “los actos vandálicos” sucedidos en Figueres a lo largo de la semana pasada. “Es intolerable que un comando organizado se dedique a ensuciar nuestras calles, plazas y jardines con total impunidad con objetivo de fracturar la sociedad, romper la convivencia y crear confrontación”. Al respecto, ha exigido al Ayuntamiento “la inmediata limpieza de todas las pintadas”, determinar el coste de los daños y las reparaciones y que los responsables, que han sido identificados, sean sancionados. “Los partidos independentistas de Figueres que impulsan estas acciones son unos irresponsables porque alejan nuestra principal fuente de ingresos: los turistas”, ha manifestado.

Amelló ha asegurado que precisamente estas situaciones “justifican aún más” que hoy mismo haya presentado una moción en favor de la convivencia para ser debatida en el pleno municipal de este mismo jueves. “Los partidos independentistas que han fracturado la sociedad y que en el Parlament se negaron a rechazar la violencia ahora tienen una nueva oportunidad para condenarla y ayudar a reducir la tensión actual”, ha manifestado.

La moción pretende que el Ayuntamiento condene públicamente cualquier acto vandálico contra sedes de partidos, insultos, amenazas, acoso a grupos y personas y actos violentos ocurridos en manifestaciones y concentraciones. Al mismo tiempo, pide una condena expresa “a las inadmisibles prácticas de declarar persona non grata por sus ideas y señalar públicamente a quien piensa distinto” y que se muestre un “enérgico rechazo” ante el hecho que determinados cargos públicos promuevan estas iniciativas.