El diputat de Cs al Parlament, Jean Castel, juntament amb la portaveu de Cs a l’Ajuntament de Girona, Míriam Pujola

  • El portaveu provincial, Jean Castel, recorda que“un vehicle de representació municipal no és un servei d’escolta perquè només porta un conductor”

Girona, dimarts 24 de juliol de 2018.- “Agraïm a l’alcaldessa de Girona que confirmi que ha utilitzat el vehicle oficial municipal per a la seva tasca de diputada al Parlament de Catalunya però li demanem que no desviï l’atenció i digui si pagarà els desplaçaments o els seguirà carregant a l’erari municipal”. D’aquesta manera ha valorat el portaveu provincial de Ciutadans (Cs), Jean Castel, la resposta que ahir va oferir Marta Madrenas respecte a l’ús del vehicle municipal per activitats que “res tenen a veure amb el càrrec d’alcaldessa”.

El diputat taronja ha assegurat que “el cotxe oficial municipal no és un servei d’escolta perquè només va dotat amb un conductor” i per això ha demanat saber“quin cos policial li va recomanar usar un vehicle de representació municipal com a mesura de seguretat”. Castel ha recordat que davant l’existència de càrrecs públics amenaçats “existeix la possibilitat de sol·licitar un servei oficial d’escolta, com molts diputats per desgràcia hem hagut de fer”.

D’altra banda, Castel s’ha mostrat “sorprès per la resposta” de Madrenas perquè si l’ús del cotxe oficial és per temes de seguretat “no lliga amb el fet que el 2 de juliol, només tres dies després que Ciutadans demanés el registre de viatges del cotxe oficial de l’Ajuntament, Madrenas utilitzés l’Ave per anar a Barcelona viatjant amb dos diputats de Cs en el mateix tren”. A més, ha afegit que “en cap cas” se li està demanant que utilitzi el transport públic, “pot anar amb el seu cotxe o taxi, que per això cobra un complement de dietes i transport”.

Respecte a l’obertura d’una investigació per part de l’Ajuntament per esbrinar com disposa Castel d’aquesta informació, el diputat ha respost “que per transparència, l’Ajuntament ha d’informar de qualsevol despesa a càrrec de l’erari públic” i ha afegit que en aquest cas concret “del que es tracta és de confirmar si l’alcaldessa pot utilitzar el vehicle de representació municipal per a tasques de diputada o no”.

 

 

Castel (Cs) a Madrenas: “No desvíe la atención y diga si pagará no pagará los desplazamientos realizados con el coche municipal para tareas de diputada”

  • El portavoz provincial, Jean Castel, recuerda que“un vehículo de representación municipal no es un servicio de escolta porque solo lleva un condcutor”

Girona, martes 24 de julio de 2018.- “Agradecemos a la alcaldesa de Girona que confirme que ha utilizado el vehículo oficial municipal para su tarea de diputada en el Parlament de Catalunya pero le pedimos que no desvíe la atención y diga si pagará los desplazamientos o los seguirá cargando al erario municipal”. De esta manera ha valorado el portavoz provincial de Ciudadanos (Cs), Jean Castel, la respuesta que ayer ofreció Marta Madrenas respecto al uso del vehículo municipal para actividades que “nada tienen que ver con su cargo de alcaldesa”.

El diputado naranja ha asegurado que “el coche oficial municipal no es un servicio de escolta porqué sólo va dotado con un conductor” y por eso ha pedido saber“qué cuerpo policial le recomendó usar un vehículo de representación municipal como medida de seguridad”. Castel ha recordado que ante la existencia de cargos públicos amenazados “cabe la posibilidad de solicitar un servicio oficial de escolta, como muchos de los diputados por desgracia hemos tenido que hacer”.

Por otro lado, Castel se ha mostrado “sorprendido por la respuesta” de Madrenas porque si el uso del coche oficial es por temas de seguridad “no liga con el hecho que el 2 de julio, solo tres días después que Ciudadanos pidiera el registro de viajes del coche oficial del Ayuntamiento, Madrenas utilizara el AVE para ir a Barcelona viajando con dos diputados de Cs en el mismo tren”. Además, ha añadido que “en ningún caso” se le está pidiendo que utilice el transporte público,“puede ir con su coche o en taxi, que para eso cobra un complemento de dietas y transporte”.

Respecto a la apertura de una investigación por parte del Ayuntamiento para averiguar cómo dispone Castel de esta información, el diputado ha respondido “que por transparencia, el Ayuntamiento debe informar de cualquier gasto a cargo del erario público” y ha añadido que en este caso concreto “de lo que se trata es de confirmar si la alcaldesa puede usar el vehículo de representación municipal para tareas de diputada o no”.