El diputat al Parlament de Catalunya, Jean Castel i la portaveu de Cs a l’Ajuntament de Girona, Míriam Pujola

  • El portaveu provincial, Jean Castel*, recorda que com a diputada cobra uns complements per transport i considera que el vehicle oficial només es pot utilitzar per funcions municipals

Girona, dilluns 23 de juliol de 2018.- El portaveu provincial i diputat per Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Jean Castel, ha sol·licitat a l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas –també diputada al Parlament de Catalunya- que “surti públicament a donar explicacions a tots els ciutadans de Girona” per la utilització del vehicle oficial municipal per a tasques de diputada que no tenen a veure amb la representació de la ciutat. Ho ha demanat en una roda de premsa celebrada aquest matí a la seu de Cs a Girona on ha assegurat que “hem pogut constatar que en diverses ocasions s’ha utilitzat aquest vehicle per anar al Parlament de Catalunya i a Barcelona”.

A tall d’exemple, Castel ha recordat com el dissabte 12 de maig Madrenas va assistir a la inauguració del festival Temps de Flors de Girona i immediatament després va anar amb el vehicle oficial d’alcaldia al Parlament de Catalunya perquè “coincidia amb la investidura del president Torra”. “Entenem que si hagués volgut hauria pogut modificar l’horari de l’esdeveniment, hi estem molt acostumats, només cal recordar el que va fer amb els focs de les Fires de Girona”, ha indicat després de posar de manifest que Madrenas, en tant que diputada, percep “uns complements per desplaçament i dietes com la resta de diputats que han de desplaçar-se a Barcelona”.

Per al diputat taronja, les explicacions per part de l’alcaldessa són imprescindibles perquè tampoc s’han justificat els motius dels desplaçaments. “La resposta per a tots els desplaçaments és genèrica i només ens diu visita, acte, reunió, entrevista, sense especificar i volem pensar que qui ho ha redactat se n’ha descuidat”, ha dit. Al respecte, ha volgut recordar que “ja en la campanya de 2015 el punt de llança de Cs va ser demanar parets de vidre a l’Ajuntament de Girona i transparència en la gestió”.

Preguntat per la possibilitat de denunciar els fets davant la justícia, el diputat taronja ha deixat clar que, de moment, només demana que Madrenas s’expliqui públicament perquè “hi hauria la possibilitat que l’alcaldessa estigués pagant de la seva butxaca a l’Ajuntament de Girona quan utilitza aquest recurs i voldríem saber si és així” però que en el supòsit que hi hagués un possible ús irregular “també existeix una fiscalia que pot actuar d’ofici”.

 

 

Ciudadanos (Cs) pide a la alcaldesa de Girona que justifique el uso del coche oficial municipal para tareas de diputada

  • El portavoz provincial, Jean Castel*, recuerda que como diputada cobra unos complementos por transporte y considera que el vehículo oficial sólo se puede utilizar para funciones municipales

Girona, lunes 23 de julio de 2018.- El portavoz provincial y diputado por Ciudadanos (Cs) en el Parlament de Catalunya, Jean Castel, ha solicitado a la alcaldesa de Girona, Marta Madrenas –también diputada en el Parlament de Catalunya- que “salga públicamente a dar explicaciones a todos los ciudadanos de Girona” por la utilización del vehículo oficial municipal para tareas de diputada que no tienen que ver con la representación de la ciudad. Lo ha pedido en una rueda de prensa celebrada esta mañana en la sede de Cs en Girona dónde ha asegurado que “hemos podido constatar que en varias ocasiones se ha utilizado este vehículo para ir al Parlament de Catalunya y en Barcelona”.

A modo de ejemplo, Castel ha recordado como el sábado 12 de mayo Madrenas asistió a la inauguración del festival Temps de Flors de Girona e inmediatamente después fue con el vehículo oficial de alcaldía al Parlament de Catalunya porque “coincidía con la investidura del presidente Torra”. “Entendemos que si hubiera querido habría podido modificar el horario del acontecimiento, estamos muy acostumbrados, sólo hay que recordar lo que hizo con los fuegos de las Ferias de Girona”, ha indicado después de poner de manifiesto que Madrenas, como diputada, percibe “unos complementos por desplazamiento y dietas como el resto de diputados que tienen que desplazarse a Barcelona”.

Para el diputado naranja, las explicaciones por parte de la alcaldesa son imprescindibles porque tampoco se han justificado los motivos de los desplazamientos. “La respuesta para todos los desplazamiento es genérica y sólo nos dice visita, acto, reunión, entrevista, sin especificar y queremos pensar que quién lo ha redactado se ha olvidado”, ha dicho. Al respecto, ha querido recordar que “ya en la campaña de 2015 el punto de lanza de Cs fue pedir paredes de cristal al Ayuntamiento de Girona y transparencia en la gestión”.

Preguntado por la posibilidad de denunciar los hechos ante la justicia, el diputado naranja ha dejado claro que, de momento, sólo pide que Madrenas se explique públicamente porque “cabría la posibilidad que la alcaldesa estuviera pagando de su bolsillo al Ayuntamiento de Girona cuando utiliza este recurso y querríamos saber si es así” pero que en el supuesto que hubiera un posible uso irregular “también existe una fiscalía que puede actuar de oficio”.