Girona, divendres 16 de febrer de 2018.- El diputat de Ciutadans (Cs) per Girona, Jean Castel, ha criticat el “desistiment de funcions” de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) respecte els extutelats perquè “està obligant els Ajuntaments a posar pegats” i ha anunciat que la portaveu d’Infància de Cs en el Parlament, Elisabeth València, ha registrat avui una sol·licitud de compareixença conjunta tant de l’ex director de la DGAIA, Ricard Calvo, com de la nova responsable “per rendir comptes sobre la seva gestió referent a l’atenció i protecció dels extutelats que es troben en situació de desemparament i sobre els menors no acompanyats”.

El diputat taronja ha denunciat que “molts d’aquests nois estan dormint al carrer” i, com a conseqüència, “es troben exposats a caure en circuits de delinqüència”. A més, Castel ha afirmat que el Govern d’ERC, amb l’ex consellera d’Assumptes Socials, Dolor Bassa, al capdavant “incompleix la legalitat, inclosa la Llei 14/2010” sobre els drets i oportunitats de la Infància i l’Adolescència a Catalunya que “obliga a l’administració a orientar a aquests menors per a la seva inserció al mercat laboral, garantir-los un sostre i atendre’ls psicològica i econòmicament”.

 

 

Jean Castel: “La dejación de funciones de la DGAIA está obligando a los ayuntamientos a poner parches con los ex tutelados”

  • El diputado de Cs por Girona, Jean Castel*, exige a la DGAIA que asuma sus funciones con los ex tutelados y de una solución al problema

Girona, viernes 16 de febrero de 2018.- El diputado de Ciudadanos (Cs) por Girona, Jean Castel, ha criticado la “dejación de funciones” de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) respecto a los ex tutelados porqué “está obligando a los Ayuntamientos a poner parches” y ha anunciado que la portavoz de Infancia de Cs en el Parlament, Elisabeth Valencia, ha registrado hoy una solicitud de comparecencia conjunta tanto del ex director de la DGAIA, Ricard Calvo, como de la nueva responsable “para rendir cuentas sobre su gestión referente a la atención y protección de los ex tutelados que se encuentran en situación de desamparo y sobre los menores no acompañados”.

El diputado naranja ha denunciado que “muchos de estos chicos están durmiendo en la calle” y, como consecuencia, “se encuentran expuestos a caer en circuitos de delincuencia”. Además, Castel ha afirmado que el Govern de ERC, con la ex consellera de Asuntos Sociales, Dolor Bassa, a la cabeza “incumple la legalidad, incluida la Ley 14/2010” sobre los derechos y oportunidades de la Infancia y la Adolescencia en Cataluña que “obliga a la administración a orientar a estos menores para su inserción en el mercado laboral, garantizarles un techo y atenderles psicológica y económicamente”.