· El número 2 de Cs por Girona, Alfonso Sánchez, considera “anòmal” que entre Mataró i Girona no hi hagi un sol Centre d’Urgències d’Atenció Primària

Blanes, dilluns 11 de desembre de 2017. El número 2 de Ciutadans (Cs) al Parlament per Girona, Alfonso Sánchez, ha assegurat que resulta “imprescindible habilitar un CAP amb servei d’urgències a la Costa Brava per descongestionar els hospitals de Calella i el Comarcal de la Selva”. Així ho ha assegurat després de la reunió sectorial que ha mantingut amb el gerent de la Corporació de Salut Selva-Maresme, Iñaki Garcia i el director adjunt de gerència de l’hospital Comarcal de la Selva, Marcel Prats.

Per a Sánchez, que entre Mataró i Girona no existeixi un sol Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) és una cosa “anòmala i incomprensible si tenim en compte que a l’estiu la població de Blanes i rodalies se situa en 230.000 persones”. Per aquesta raó ha fet referència a la necessitat de traçar un pla per dotar-se d’un CUAP a la Costa Brava que “permeti eliminar el col·lapse en urgències”.

El polític taronja ha criticat també la “deixadesa del Govern del procés” en matèria de política sanitària perquè “resulta que a Blanes tenim dos quiròfans pressupostats i acceptats que Junqueras, Puigdemont i Comín ni tan sols han licitat”. Al respecte, ha recordat que la sanitat serà una de les prioritats de Cs i d’un govern liderat per Inés Arrimadas perquè “apostem per una major inversió, revertir les retallades que es vénen succeint des de 2008 i reduir les llistes d’espera”.

Alfonso Sánchez (Cs): “Es imprescindible habilitar un CAP con servicio de urgencias en la Costa Brava para descongestionar hospitales”

· El número 2 de Cs por Girona, Alfonso Sánchez, considera “anómalo” que entre Mataró y Girona no haya un solo Centro de Urgencias de Atención Primaria

Blanes, lunes 11 de diciembre de 2017. El número 2 de Ciutadans (Cs) en el Parlament por Girona, Alfonso Sánchez, ha asegurado que resulta “imprescindible habilitar un CAP con servicio de urgencias en la Costa Brava para descongestionar los hospitales de Calella y el Comarcal de la Selva”. Así lo ha asegurado después de la reunión sectorial que ha mantenido con el gerente de la Corporación de Salud Selva-Maresme, Iñaki Garcia y el director adjunto de gerencia del hospital Comarcal de la Selva, Marcel Prats.

Para Sánchez, que entre Mataró y Girona no exista un solo Centro de Urgencias de Atención Primaria (CUAP) es algo “anómalo e incomprensible si tenemos en cuenta que en verano la población de Blanes y cercanías se sitúa en 230.000 personas”. Por esa razón ha hecho referencia a la necesidad de trazar plan para dotarse de un CUAP en la Costa Brava que “permita eliminar el colapso en urgencias”.

El político naranja ha criticado también la “dejadez del Govern del procés”  en materia de política sanitaria porqué “resulta que en Blanes tenemos dos quirófanos presupuestados y aceptados que Junqueras, Puigdemont y Comín ni siquiera han licitado”. Al respecto, ha recordado que la sanidad será una de las prioridades de Cs y de un gobierno liderado por Inés Arrimadas porque “apostamos por una mayor inversión, revertir los recortes que se vienen sucediendo desde 2008 y reducir las listas de espera”.