Jean Castel i Alfonso Sánchez

· El candidat de Cs per Girona* critica que el govern no s’hagi preocupat de “modernitzar els trens perquè siguin més fiables ni millorar els horaris”

Puigcerdà, divendres 8 de desembre de 2017“Des de Ciutadans volem que Puigcerdà tingui més trens amb major freqüència de pas, menys retards i més fiables”. Així de clar s’ha mostrat el candidat de Ciutadans (Cs) per Girona, Jean Castel, en una visita a la capital de la Cerdanya per comprovar sobre el terreny les necessitats urgents de la comarca en matèria d’infraestructures i accessibilitat. Castel ha indicat que les mancances en el sistema ferroviari actual “és un problema dilatat en el temps” i una constatació més que el govern “només s’ha dedicat al procés i ha estat inhàbil per buscar solucions”.

El cap de llista per Girona, ha recordat que en les eleccions autonòmiques del 2015 Ciutadans ja va advertir de la necessitat “de dignificar aquest servei que molts usuaris necessiten a diari”. A més, ha urgit a “duplicar la via de la R3, com hem reclamat també al Congrés” i ha criticat que el govern no s’hagi preocupat de“modernitzar els trens perquè siguin més fiables ni millorar els horaris” tenint en compte també que la Cerdanya ha aconseguit convertir-se en un pol d’atracció turística durant les quatre estacions. “Més enllà del turisme d’hivern, la Cerdanya s’ha reinventat els darrers anys amb els esports d’aventura, el senderisme, les rutes a cavall, les fires equines i el trinxat i hem de tenir clar que la millora de les connexions és vital”, ha incidit.

Durant la seva visita a Puigcerdà, Castel també ha posat l’accent en la necessitat de millorar l’accessibilitat al túnel del Cadí i la collada de Toses i “l’eliminació dels punts negres, els d’alta sinistralitat i col·locar el doble guardaraíl en punts crítics per a motoristes”.

Finalment, Castel ha visitat l’estació de La Molina per celebrar els 70 anys de la seva obertura i ha posat en valor que fos “una de les primeres estacions de la nostra província que contribueix”, per exemple, que durant aquest pont la Cerdanya tingui el 80% d’ocupació.

 

Jean Castel (Cs): “Queremos que Puigcerdà tenga más trenes con mayor frecuencia de paso, menos retrasos y más fiables”

· El candidato de Cs por Girona* critica que el gobierno no se haya preocupado de “modernizar los trenes para que sean más fiables ni mejorar los horarios”

Puigcerdà, viernes 8 de diciembre de 2017. “Des de Ciutadans queremos que Puigcerdà tenga más trenes con mayor frecuencia de paso por la mañana y por la noche, menos retrasos y más fiables”. Así de claro se ha mostrado el candidato de Ciutadans (Cs) por Girona, Jean Castel, en una visita a la capital de la Cerdanya para comprobar sobre el terreno los necesidades urgentes de la comarca en materia de infraestructuras y accesibilidad. Castel ha indicado que las carencias en el sistema ferroviario actual “son un problema dilatado en el tiempo” y una constatación más que el gobierno “sólo se ha dedicado al procés y ha sido inhábil para buscar soluciones”.

El cabeza de lista por Girona, ha recordado que en las elecciones autonómicas de 2015, Ciutadans ya advirtió de la necesidad “de dignificar este servicio que muchos usuarios necesitan a diario”. Además, ha urgido a “duplicar la vía de la R3, cómo hemos reclamado también en el Congreso” y ha criticado que el gobierno no se haya preocupado de “modernizar los trenes para que sean más fiables ni mejorar los horarios” teniendo en cuenta también que la Cerdanya ha conseguido convertirse en un polo de atracción turística durante las cuatro estaciones. “Más allá del turismo de invierno, la Cerdanya se ha reinventado los últimos años con los deportes de aventura, el senderismo, los rutas a caballo, las ferias equinas y el trinxat y tenemos que tener claro que la mejora de las conexiones es vital”, ha incidido.

Durante su visita a Puigcerdà, Castel también ha hecho hincapié en la necesidad de mejorar la accesibilidad al túnel del Cadí y la collada de Toses y “la eliminación de los puntos negros, los de alta siniestralidad y colocar el doble guardaraíl en puntos críticos para motoristas”.

Finalmente, Castel ha visitado la estación de la Molina para celebrar los 70 años de su apertura y ha puesto en valor que fuera “una de los primeras estaciones de nuestra provincia que contribuye”, por ejemplo, que durante este puente la Cerdaña tenga el 80% de ocupación.