Castel durant la visita a Vila-roja

· El candidat* de Cs al Parlament per Girona recorda que la llei que ho regulava es va aprovar el 2007 i es va donar un marge de 10 anys per aconseguir-ho

Girona, dimecres 6 de desembre de 2017. El candidat de Ciutadans (Cs) per Girona al Parlament de Catalunya, Jean Castel, ha criticat la “inacció” del govern en matèria d’habitatge social i li ha retret que Catalunya estigui en el vagó de cua de la despesa social. Ho ha comentat aquesta tarda després de visitar els barris gironins de Vila-roja, Font de la Pólvora i Pont Major, “tres barris que estan farts d’un procés que ha lapidat i vol seguir lapidant futur, ocupació i oportunitats”.

El polític ha fet referència a la “gran necessitat” d’aquests barris per disposar de vivenda social. De fet, ha volgut recordar que la Generalitat està incomplint des de 2007 la normativa europea que pretenia “assolir la ràtio del 15% en vivenda social” i “acabarem 2017 sense que això vegi la llum”.

També s’ha referit a l’ajuda de la renda garantida de ciutadania per recordar que va partir d’una iniciativa legislativa popular i va ser l’oposició al Parlament la que va forçar el Govern a adaptar-la, a més Cs va demanar que aquesta fos compatible amb les rendes del treball.

 “Seguim defensant apartar el procés i donar solució als problemes reals” ha insistit el candidat. Per això ha assegurat que només un govern liderat per Inés Arrimadas atendrà “els problemes reals que el procés ha deixat relegats” a causa d’un govern que només “ha volgut desconnectar-nos i aïllar-nos”.

Jean Castel (Cs): “Acabaremos 2017 sin lograr la ratio del 15% en vivienda social por culpa del proceso y un gobierno inhábil”

· El candidato* de Cs al Parlamento por Girona recuerda que la ley que lo regulaba se aprobó el 2007 y se dio un margen de 10 años para conseguirlo

Girona, miércoles 6 de diciembre de 2017. El candidato de Ciutadans (Cs) por Girona en el Parlamento de Cataluña, Jean Castel, ha criticado la “inacción” del gobierno en materia de vivienda social y le ha reprochado que Cataluña esté en el vagón de cola del gasto social. Lo ha comentado esta tarde después de visitar los barrios gerundenses de Vila-roja, Font de la Pólvora i Pont Major, “tres barrios que están hartos de un procé que ha lapidado y quiere seguir lapidando futuro, ocupación y oportunidades”.

El político ha hecho referencia a la “gran necesidad” de estos barrios para disponer de vivienda social. De hecho, ha querido recordar que la Generalitat está incumpliendo desde 2007 la normativa europea que pretendía “lograr la ratio del 15% en vivienda social” y “acabaremos 2017 sin que esto vea la luz”.

También se ha referido a la ayuda de la renta garantizada de ciudadanía para recordar que partió de una iniciativa legislativa popular y fue la oposición al Parlament la que forzó el Gobierno a adaptarla, además Cs pidió que esta fuera compatible con las rentas del trabajo.

“Seguimos defendiendo apartar el proceso y dar solución a los problemas reales” ha insistido el candidato. Por eso ha asegurado que sólo un gobierno liderado por Inés Arrimadas atenderá “los problemas reales que el procé ha dejado relegados” debido a un gobierno que sólo “ha querido desconectarnos y aislarnos”.