El candidat de Cs durant la subhasta de peix

· El candidat de Cs al Parlament per Girona considera que cal garantir que els pescadors segueixin accedint a les ajudes dels fons europeus

Roses, dimarts 5 de desembre de 2017. El candidat de Ciutadans (Cs) per Girona a les eleccions al Parlament de Catalunya, Jean Castel, ha afirmat que la seva formació treballarà per “revertir” la situació que ha generat el procés “posant en perill sectors clau com el pesquer de Roses”. Així ho ha indicat durant una visita sectorial a la llotja altempordanesa en la que també ha assistit a la subhasta del peix acompanyat del secretari general de la confraria de pescadors, Joan Fondecaba.

Castel ha manifestat la necessitat de vetllar pel sector pesquer perquè “és familiar i de tradició”, necessita “de les ajudes dels fons europeus” i no que el procés “el vulgui lapidar”. A més, el candidat taronja ha indicat que es tracta d’un sector que encara pot reinventar-se, “tal i com s’ha reinventat la planta d’especejament de Roses” creant subproductes que ara es troben en els principals lineals del supermercat com és el brou obtingut del peix de roca que abans no tenia sortida comercial.

“Quan van obrir la planta, hi havia una quinzena de llocs de treball i això s’ha anat incrementant”, ha descrit Castel, que també ha demanat “confiança amb la feina realitzada” per Ciutadans al Parlament, la qual ha anat encaminada també a vetllar per sectors clau com aquest.

 

Jean Castel (Cs): “El proceso ha puesto en peligro sectores clave como el pesquero de Roses y esto se tiene que revertir”

• El candidato de Cs en el Parlamento por Girona considera que hay que garantizar que los pescadores sigan accediendo a las ayudas de los fondos europeos

Roses, martes 5 de diciembre de 2017. El candidato de Ciutadans (Cs) por Girona a las elecciones en el Parlament de Cataluña, Jean Castel, ha afirmado que su formación trabajará para “revertir” la situación que ha generado el proceso “poniendo en peligro sectores clave como el pesquero de Roses”. Así lo ha indicado durante una visita sectorial a la lonja alto-empordanesa en la que también ha asistido a la subasta de pescado acompañado por el secretario general de la cofradía de pescadores, Joan Fondecaba.

Castel ha manifestado la necesidad de velar por el sector pesquero porque “es familiar y de tradición”, necesita “de las ayudas de los fondos europeos” y no que elprocés “lo quiera lapidar”. Además, el candidato naranja ha indicado que se trata de un sector que todavía puede reinventarse, “tal y cómo se ha reinventado la planta de despiece de Roses” creando subproductos que ahora se encuentran en los principales lineales del supermercado, como es el caldo obtenido del pescado de roca que antes no tenía salida comercial.

“Cuando abrieron la planta, había una quincena de puestos de trabajo y esto se ha ido incrementando”, ha descrito Castel, que también ha pedido “confianza por el trabajo realizado” por Ciutadans en el Parlament, quién ha ido encaminada también a velar por sectores clave como este.