Alfonso Sánchez i Jean Castel

· El candidat de Cs al Parlament per Girona considera imprescindible tenir “un calaix pressupostari” que doti de recursos al tercer sector

Girona, divendres 1 de desembre de 2017. En el dia mundial de la sida, el candidat de Ciutadans (Cs) al Parlament per Girona, Jean Castel, ha posat de manifest la necessitat d’una “gran inversió des de la Generalitat que ajudi als ajuntaments a donar sortida a problemes d’àmbit social”, que són els que han patit més durament les conseqüències de “la gran crisi econòmica del 2008-2016” que ha afectat molt especialment el tercer sector. “Un tercer sector que sense serveis socials dignes ni recursos seria inoperant”, ha recordat.

El candidat taronja ha criticat la “inoperància i inhabilitat” que ha tingut fins ara el Govern en matèria social i per aquesta raó ha especificat que Ciutadans “vol un calaix pressupostari que permeti aportar solucions a les demandes socials”. Al respecte, Castel ha recordat com va haver de ser Cs i la resta de l’oposició que forcés el Govern a aprovar la renda garantida de ciutadania per “ajudar els ciutadans a fer-se càrrec de despeses essencials”.

Castel, juntament amb el número 2 de la llista al Parlament, Alfonso Sánchez, també ha visitat l’estand informatiu sobre VIH que l’Ajuntament de Girona ha instal·lat a La Rambla i ha alabat “la gran feina” que s’està realitzant en l’”aplicació de la tècnica del 90, 90, 90 impulsada per les Nacions Unides” per acabar amb aquesta epidèmia. Una tècnica que des de la Comissió de Salut del Parlament “hem recolzat i demanem fomentar” per aconseguir que el 2020 el 90% de les persones amb VIH estiguin detectades, el 90% de diagnosticats tinguin accés als antiretrovirals i el 90% dels tractats tinguin supressió viral.

Jean Castel (Cs): “Hace falta una gran inversión desde la Generalitat que ayude a los ayuntamientos a dar salida a problemas de ámbito social”

  • El candidato de Cs al Parlament por Girona considera imprescindible tener“un cajón presupuestario”que dote de recursos al tercer sector

Girona, viernes 1 de diciembre de 2017. En el día mundial del sida, el candidato de Ciutadans (Cs) al Parlament por Girona, Jean Castel, ha puesto de manifiesto la necesidad de una “gran inversión desde la Generalitat que ayude a los ayuntamientos a dar salida a problemas de ámbito social”, que son los que han sufrido más duramente las consecuencias de “la gran crisis económica de 2008-2016” que ha afectado muy especialmente el tercer sector. “Un tercer sector que sin servicios sociales dignos ni recursos sería inoperante”, ha recordado.

El candidato naranja ha criticado la “inoperancia e inhabilidad” que ha tenido hasta ahora el Govern en materia social y por esta razón ha especificado que Ciutadans“quiere un cajón presupuestario que permita aportar soluciones a las demandas sociales”. Al respeto, Castel ha recordado como tuvo que ser Cs y el resto de la oposición que forzara al Govern a aprobar la renta garantizada de ciudadanía para “ayudar los ciudadanos a hacerse cargo de gastos esenciales”.

Castel, junto con el número 2 de la lista al Parlament, Alfonso Sánchez, también ha visitado el estand informativo sobre VIH que el Ayuntamiento de Girona ha instalado a La Rambla y ha alabado “el gran trabajo” que se está realizando en la “aplicación de la técnica del 90, 90, 90 impulsada por las Naciones Unidas” para acabar con esta epidemia. Una técnica que desde la Comisión de Salud del Parlamento “hemos apoyado y pedimos fomentar” para conseguir que el 2020 el 90% de las personas con VIH estén detectadas, el 90% de diagnosticados tengan acceso a los antiretrovirales y el 90% de los tratados tengan supresión viral.