Héctor Amelló, Jean Castel y Alfonso Sánchez

  • El cap de llista de Ciutadans (Cs) per Girona considera que s’ha de superar la“paràlisi parlamentària”per pal·liar dèficits com la manca de policies a la província

Figueres, dissabte 25 de novembre de 2017. El candidat de Ciutadans (Cs) per Girona al Parlament de Catalunya, Jean Castel, ha indicat que  aquestes eleccions han de servir per “reprendre la convivència” a Catalunya i aconseguir “una societat que comenci a caminar un altre cop junta per aportar solucions”. Així ho ha manifestat durant una visita a Figueres i Vilamalla en la que l’han acompanyat diversos membres de la llista electoral*.

Castel ha indicat que aquestes eleccions autonòmiques han de servir també per superar la “paràlisi parlamentària” i començar a treballar per arreglar els “problemes reals”. Ha posat com exemple el dèficit d’agents de Mossos d’Esquadra que pateix la província de Girona, que en el balanç de criminalitat del Ministeri de l’Interior apareix en novena posició en matèria de tràfic de drogues i senyala Lloret i Figueres com els punts més crítics. A més, ha afegit que en “aquestes últimes setmanes ens han preocupat molt les bandes organitzades que feien robatoris sistemàtics en comarques de Pla de l’Estany i Garrotxa” i no ha passat per alt fenòmens com els de La Jonquera, “on la societat civil s’ha hagut de mobilitzar per posar solució” a l’increment de delinqüència que s’ha registrat.

El polític ha recordat que, des de Ciutadans, es va presentar una Proposta de Resolució i una Moció parlamentària sol·licitant precisament un increment d’efectius policials a la demarcació i un increment d’unitats especialitzades en bandes criminals però ha criticat que haver estat “durant sis anys davant de governs inhàbils” ha impedit “aportar solucions als problemes” que afecten el dia a dia del ciutadà.

És per tot això que “sortim a guanyar les eleccions, a donar un futur de convivència i de política real a Catalunya i treballar per a tots els catalans” ha apuntat Castel. A més, ha indicat que un govern liderat per Inés Arrimadas tindrà la mà estesa “a arribar a acords” perquè Ciutadans ha demostrat, tant a Catalunya com a la resta d’Espanya, “que ens podem seure amb un i altres amb un sol objectiu: donar una millor vida, una garantia de futur i una garantia política a tots els ciutadans.”

Ciutadans ve necesario “retomar la convivencia” para conseguir “una sociedad que vuelva a andar junta para aportar soluciones”

  • La cabeza de lista de Ciutadans (Cs) por Girona considera que se tiene que superar la“parálisis parlamentaria”para paliar déficits como la falta de policías en la provincia

Figueres, sábado 25 de noviembre de 2017. El candidato de Ciutadans (Cs) por Girona en el Parlamento de Cataluña, Jean Castel, ha indicado que estas elecciones tienen que servir para “retomar la convivencia” en Cataluña y conseguir “una sociedad que empiece a andar otro vez junta para aportar soluciones”. Así lo ha manifestado durante una visita en Figueres y Vilamalla en la que lo han acompañado varios miembros de la lista electoral*.

Castel ha indicado que estas elecciones autonómicas tienen que servir también para superar la “parálisis parlamentaria” y empezar a trabajar para arreglar los “problemas reales de los gerundenses”. Ha puesto como ejemplo el déficit de agentes de Mossos d’Esquadra que sufre la provincia de Girona, que en el balance de criminalidad del Ministerio del Interior aparece en novena posición en materia de tráfico de drogas, y señala Lloret y Figueres como los puntos más críticos. Además, ha añadido que en estas últimas semanas “nos han preocupado mucho los bandas organizadas que hacían robos sistemáticos en comarcas de Pla de l’Estany y Garrotxa”. Tampoco ha pasado por alto fenómenos como los de La Jonquera, donde la “sociedad civil se ha tenido que movilizar para poner solución al incremento de delincuencia” que se ha registrado.

El político ha recordado que, des de Ciutadans, se presentó una Propuesta de Resolución y una Moción parlamentaria solicitando precisamente un incremento de efectivos policiales en la demarcación y un incremento de unidades especializadas en bandas criminales, pero ha criticado que haber estado “durante seis años ante gobiernos inhábiles” ha impedido “aportar soluciones a los problemas” que afecten el día a día del ciudadano.

Es por todo esto que Castel ha apuntado que des de Cs “salimos a ganar los elecciones, a dar un futuro de convivencia y de política real en Cataluña y trabajar para todos los catalanes”. Además, ha indicado que un gobierno liderado por Inés Arrimadas tendrá la mano tendida “para llegar a acuerdos” porque Ciutadans ha demostrado, tanto en Cataluña como el resto de España, “que nos podemos sentar con uno y otros con un solo objetivo: dar una mejor vida, una garantía de futuro y una garantía política a todos los ciudadanos.”