• El portaveu municipal de Cs, Jordi Hernández, critica que amb aquesta acció pretenen“impedir que l’oposició fem el nostre treball de fiscalització i control”

Lloret de Mar, dimarts 19 de setembre de 2017. El portaveu municipal de Ciutadans a Lloret de Mar, Jordi Hernández, ha presentat una petició de convocatòria del ple ordinari davant la negativa del govern a celebrar-lo abans de l’1-O. “Volen impedir que l’oposició fem el nostre treball de fiscalització del govern i al mateix temps evitar respondre si compliran les lleis i protegiran els funcionaris l’1-O o seran còmplices del cop a la democràcia”, ha indicat.

El portaveu taronja ha recordat l’acord de ple que va adoptar el propi govern municipal en el qual es comprometia a celebrar-lo cada últim dilluns de mes a les sis de la tarda. “Ja sabem que per a l’alcalde emparar-se en una llei és un argument pobre però és que en aquest cas ni tan sols respecta un acord de ple que el seu govern va adoptar”, ha remarcat.

Per a Hernández es tracta d’una situació anòmala i greu perquè “ni ens convoquen ni justifiquen per què no volen celebrar el ple i ho fan saltant-se el reglament d’organització i funcionament de les entitats locals i la llei reguladora de bases de règim local, que obliga a celebrar un ple al mes en poblacions de més de 20.000 habitants”.

“Estem parlant que l’últim ple de Lloret va tenir lloc el 31 de juliol i ara no volen convocar fins a l’octubre?” ha lamentat Hernández. El regidor ha criticat aquesta “arbitrarietat que atempta al dret fonamental de la participació política” i ha afegit que impedint la celebració d’un ple ordinari, el govern municipal de Lloret, “està privant dels seus drets al control i la fiscalització a tots els regidors de l’oposició”.

 

Cs Lloret denuncia que el gobierno local incumple la ley evitando convocar el pleno municipal antes del 1-O

  • El portavoz municipal de Cs, Jordi Hernández, critica que con esta acción pretenden“impedir que la oposición hagamos nuestro trabajo de fiscalización y control”

Lloret de Mar, martes 19 de septiembre de 2017 El portavoz municipal de Ciutadans en Lloret de Mar, Jordi Hernández, ha presentado una petición de convocatoria del pleno ordinario ante la negativa del gobierno a celebrarlo antes del 1-O. “Quieren impedir que la oposición hagamos nuestro trabajo de fiscalización del gobierno y al mismo tiempo evitar responder si van a cumplir las leyes y proteger a los funcionarios el 1-O o van a ser cómplices del golpe a la democracia”, ha indicado.

El portavoz naranja ha sacado a relucir el acuerdo de pleno que adoptó el propio gobierno municipal en el que se comprometía a celebrarlo cada último lunes de mes a las seis de la tarde. “Ya sabemos que para el alcalde ampararse en una ley es un argumento pobre pero es que en este caso ni siquiera respeta un acuerdo de pleno que su gobierno adoptó”, ha remarcado.

Para  Hernández se trata de una situación anómala y grave porqué “ni nos convocan ni justifican por qué no quieren celebrar el pleno y lo hacen saltándose el reglamento de organización y funcionamiento de las entidades locales y ley reguladora de bases de régimen local, que obliga a celebrar un pleno al mes en poblaciones de más de 20.000 habitantes”.

“Estamos hablando que el último pleno de Lloret tuvo lugar el 31 de julio y ahora no quieren convocar hasta ¿octubre?” ha lamentado Hernández. El concejal ha criticado esta “arbitrariedad que atenta al derecho fundamental de la participación política” y ha añadido que impidiendo la celebración de un pleno ordinario, el gobierno municipal de Lloret, “está privando de sus derechos al control y la fiscalización a todos los concejales de la oposición”.