• La portaveu municipal, Míriam Pujola, també ha lliurat una bandera espanyola* a l’alcaldessa perquè onegi en el masteler municipal l’11 de setembre“quan té el costum a enviar-la a la bugaderia”

Girona, dimecres 8 de setembre de 2017. La portaveu del grup municipal de Ciutadans a l’ajuntament de Girona, Míriam Pujola, ha presentat un recurs per deixar sense efecte el decret d’alcaldia signat ahir per l’alcaldessa, Marta Madrenas, en suport al referèndum il·legal de l’1-0. El text al·lega que l’acte administratiu de l’alcaldessa és conseqüència de diverses accions polítiques “il·legals i suspeses per part del Tribunal Constitucional i per tant sense vigència ni marc jurídic legal”.

La portaveu de la formació taronja ha explicat que el seu grup ha adoptat aquesta mesura perquè té “el compromís de vetllar per un ajuntament que compleixi les lleis” i en aquest sentit ha destacat que les corporacions locals “no seran còmplices d’un cop a la democràcia”.

“Des de Ciutadans no es permetrà que l’alcalde faci un ús ideològic de la institució”, ha manifestat l’edil de la formació taronja. Pujola ha recordat que “l’ajuntament representa a tots els ciutadans”, i ha agregat que “el govern municipal no pot posar la ciutat al servei d’un projecte que pretén aixecar fronteres i enfrontar als catalans amb la resta dels espanyols”.

Al seu torn, la portaveu taronja ha aprofitat per tornar a demanar als regidors del PSC que abandoni l’equip de govern de Girona i “sigui més coherent amb el que està fent el seu partit perquè veiem que alcaldes com el de Lleida o el de Gimenells ja han anunciat que no cediran espais públics per al referèndum il·legal”. Pujola ha demanat especialment a la portaveu socialista a Girona i sòcia de govern dels separatistes, Sílvia Paneque, “que no posi en perill als funcionaris, que sigui responsable i que el PSC no sigui el col·laborador necessari de Convergència i Va unir segrestant la democràcia”.

Finalment, la portaveu taronja també ha fet lliurament d’una bandera oficial espanyola a l’alcaldessa de Girona perquè onegi durant l’11 de setembre,“quan tenen costum d’enviar-la a la bugaderia”“A nosaltres ens sembla perfecte que l’alcaldessa d’aquesta ciutat sigui tan polida i es preocupi tant per l’estat de les banderes que pengen al nostre ajuntament i precisament per evitar que el dia 11 nostra bandera, que és la de tots, no estigui penjada on hauria de cedirem una fins que la de l’Ajuntament torni a estar penjada quan arribi de la bugaderia”, ha precisat. “Volem evitar l’incompliment de la llei de banderes i posar en risc que els gironins acabin pagant una multa” ha afegit.

 

Cs Girona presenta un recurso contra el decreto de alcaldía que apoya el referéndum ilegal del 1-O

  • La portavoz municipal, Míriam Pujola, también ha entregado una bandera española* a la alcaldesa para que ondee en el mástil municipal el 11 de septiembre“cuando tiene la costumbre en enviarla a la lavandería”

Girona, viernes 8 de septiembre de 2017. La portavoz del grupo municipal de Ciutadans en el ayuntamiento de Girona, Míriam Pujola, ha presentado un recurso para dejar sin efecto el decreto de alcaldía firmado ayer por la alcaldesa, Marta Madrenas, en apoyo al referéndum ilegal del 1-0. El texto alega que el acto administrativo de la alcaldesa es consecuencia de diversas acciones políticas “ilegales y suspendidas por parte del Tribunal Constitucional y por tanto sin vigencia ni marco jurídico legal”.

La portavoz de la formación naranja ha explicado que su grupo ha adoptado esta medida porque tiene “el compromiso de velar por un ayuntamiento que cumpla las leyes” y en este sentido ha destacado que las corporaciones locales “no serán cómplices de un golpe a la democracia”.

“Desde Ciudadanos no se permitirá que el alcalde haga un uso ideológico de la institución”, ha manifestado la edil de la formación naranja. Pujola ha recordado que “el ayuntamiento representa a todos los ciudadanos”, y ha agregado que “el gobierno municipal no puede poner la ciudad al servicio de un proyecto que pretende levantar fronteras y enfrentar a los catalanes con el resto de los españoles”.

A su vez, la portavoz naranja ha aprovechado para volver a pedir a los concejales del PSC que abandone el equipo de gobierno de Girona y “sea más coherente con lo que está haciendo su partido porqué vemos que alcaldes como el de Lleida o el de Gimenells ya han anunciado que no cederán espacios públicos para el referéndum ilegal”. Pujola ha pedido especialmente a la portavoz socialista en Girona y socia de gobierno de los separatistas, Sílvia Paneque, “que no ponga en peligro a los funcionarios, que sea responsable y que el PSC no sea el colaborador necesario de Convergencia y Unió secuestrando la democracia”.

Finalmente, la portavoz naranja también ha hecho entrega de una bandera oficial española a la alcaldesa de Girona para que ondee durante el 11 de septiembre, “cuando tienen costumbre de enviarla a la lavandería”.“A nosotros nos parece perfecto que la alcaldesa de esta ciudad sea tan pulcra y se preocupe tanto por el estado de las banderas que cuelgan en nuestro ayuntamiento y precisamente para evitar que el día 11 nuestra bandera, que es la de todos, no esté colgada donde debería cederemos una hasta que la del Ayuntamiento vuelva a estar colgada cuando llegue de la lavandería”, ha precisado. “Queremos evitar el incumplimiento de la ley de banderas y poner en riesgo que los gerundenses acaben pagando una multa” ha añadido.