• Ciutadans reclamarà, als municipis on té representació municipal, que demanin un informe jurídic als secretaris dels ajuntaments sobre l’1-O i els recorda que“han de complir la llei i protegir els funcionaris”

Barcelona, dijous 7 d’agost de 2017. El responsable d’Acció Institucional de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Joan García, ha afirmat que els alcaldes catalans tenen “el deure i la responsabilitat d’evitar que els seus ajuntaments participin de l’1-O”. Garcia ho ha dit després que avui hagi transcendit que el Govern de la Generalitat ha enviat cartes als ajuntaments “traslladant-los la responsabilitat de l’organització de l’1-O “.

El dirigent de Cs ha reclamat que els alcaldes “es mantinguin del costat de la llei i la democràcia, protegeixin els funcionaris i no participin de l’abús de poder del Govern de la Generalitat”. I en aquest sentit ha qualificat d’ “intolerable” que el Govern “pretengui fer llistes de bons i mals funcionaris en funció de si participen o no d’aquest acte il·legal”.

Així mateix, García ha explicat que instaran als alcaldes a que demanin un informe als secretari general dels diferents ajuntaments sobre la participació de les corporacions locals en l’1-O. En aquest sentit el responsable d’Acció Institucional de Cs a Catalunya ha recordat que els secretaris “tenen l’obligació de complir amb la llei i protegir els funcionaris”, i ha afegit que “els ajuntaments no poden ser còmplices  d’un acte com el viscut ahir al Parlament, en què es van atropellar els drets dels catalans”“Esperem que diguin que compliran amb la llei i que no seran còmplices d’un cop a la democràcia, ha sentenciat el dirigent de la formació taronja.

Cs considera que los alcaldes catalanes tienen el deber y la responsabilidad de evitar que sus ayuntamientos participen en el 1-O

  • Ciutadans reclamará, a los municipios donde tiene representación municipal, que pidan un informe jurídico a los secretarios de los ayuntamientos sobre el 1-O y les recuerda que“tienen que cumplir la ley y proteger a los funcionarios”

Barcelona, jueves 7 de agosto de 2017. El responsable de Acción Institucional de Ciutadans (Cs) en Cataluña, Joan García, ha afirmado que los alcaldes catalanes tienen “el deber y la responsabilidad de evitar que sus ayuntamientos participen del 1-O”. Garcia lo ha dicho después de que hoy haya trascendido que el Gobierno de la Generalitat ha enviado cartas a los ayuntamientos “trasladando-se la responsabilidad de la organización del 1-O “.

El dirigente de Cs ha reclamado que los alcaldes “es mantengan del lado de la ley y la democracia, protejan los funcionarios y no participen del abuso de poder del Gobierno de la Generalitat”. Y en este sentido ha calificado de “intolerable” que el Gobierno “pretenda hacer listas de bonos y malos funcionarios en función de si participen o no de este acto ilegal”.

Así mismo, García ha explicado que instaran a los alcaldes al hecho que pidan un informe a los secretarios generales de los diferentes ayuntamientos sobre la participación de las corporaciones locales en el 1-O. En este sentido el responsable de Acción Institucional de Cs en Cataluña ha recordado que los secretarios “tienen la obligación de cumplir con la ley y proteger los funcionarios”, y ha añadido que “los ayuntamientos no poden ser cómplices de un acto como el vivido ayer al Parlamento, en qué es atropellaron los derechos de los catalanes”“Esperamos que digan que cumplirán con la ley y que no serán cómplices de un golpe a la democracia”, ha sentenciado el dirigente de la formación naranja.