• El grup municipal reclama una auditoria energètica i “operatius d’inspecció per actuar contra el frau elèctric” que ocasiona els recurrents talls de llum

Figueres, dilluns 19 de juny de 2017. El portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Figueres, Héctor Amelló, ha presentat una moció a l’Ajuntament per sol·licitar un “pla de xoc que posi punt i final als recurrents talls de llum al sector oest” de la ciutat. El regidor ha reclamat al govern municipal que insti Endesa “a realitzar una auditoria energètica de les línies de baixa tensió i a elaborar un informe exhaustiu on es detallin les deficiències i problemes del sector oest i es concretin solucions”.

Durant les darreres setmanes, nombrosos habitatges del sector oest han tornat a patir talls de llum “que han posat en evidència la manca d’una solució definitiva a aquesta situació”. “Aquests talls de llum no es poden considerar com fets puntuals perquè s’estan produint amb molta freqüència i han arribat a ser de més de quatre hores”, ha especificat Amelló en recordar que la situació s’ha anat agreujant des de 2014.

En la moció que ha presentat Ciutadans, Amelló també ha reclamat que s’obligui a l’empresa subministradora “a prendre les mesures necessàries per mantenir el servei i evitar els talls” i que es realitzin “operatius d’inspecció per actuar contra el frau elèctric que sobrecarrega les línies i fa caure la xarxa”. Al respecte, el regidor taronja ha precisat que només en els casos que l’accés irregular a la xarxa elèctrica “afecti persones i famílies en risc d’exclusió social s’actuï en coordinació amb serveis socials per assegurar l’accés al servei dels seus respectius habitatges”.

Amelló també ha demanat a l’Ajuntament que estableixi una ronda de contactes entre tots els partits, representants veïnals i responsables d’Endesa per buscar una solució conjunta que beneficiï el sector oest. “No pot ser que la vida de centenars de famílies es vegi constantment obstaculitzada i entorpida per la interrupció d’un servei bàsic al qual tenen dret”, ha puntualitzat el regidor.