• El regidor Toni Pérez (Cs) presenta la dimissió en “no estar conforme amb la gestió”per la “manca de transparència”i la “demora innecessària” a adjudicar el servei, caducat el 2015

Figueres, dimecres 14 de juny del 2017. El regidor de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Figueres, Toni Pérez, ha presentat la seva dimissió com a membre del consell d’administració d’Ecoserveis -l’empresa público-privada que gestiona els serveis de recollida d’escombraries, enllumenat públic, parcs i jardins- perquè el Govern no ha dissolt l’empresa ni convoca la licitació del servei. “Vam entrar al consell d’administració perquè l’empresa s’havia de liquidar però això no passa, tampoc estem conformes amb la gestió ni tampoc volem ser còmplices d’una demora innecessària ni de la manca de transparència. Tenim molts dubtes de la manera en com s’estan fent les coses”, ha explicat el regidor. Ciutadans va acceptar ser l’únic partit a l’oposició amb representació dins el consell d’administració per controlar la liquidació de l’empresa i la licitació d’un nou concurs.

Pérez ha criticat que el govern municipal està “actuant amb molta lentitud i falta de planificació” perquè des de l’any 2001 ja se sabia que la data de finalització del contracte era el 2015. En aquest sentit el regidor de Ciutadans ha explicat que  “el 2016 el govern va aprovar una pròrroga indefinida per evitar quedar-nos sense la prestació del servei”, una mesura que no els satisfà perquè  “l’actual  contracte no afavoreix l’Ajuntament i el servei és car i ineficient”.

El regidor de Cs ha recordat que Convergència va tenir el suport suficient per presentar en un ple municipal la licitació d’un nou contracte abans de quedar-se en minoria en trencar l’acord de govern amb el PSC el passat mes de gener. “Quan va tenir oportunitat de fer-ho, el govern ni va voler convocar un nou concurs ni va ser capaç d’arribar a un acord amb els treballadors d’Ecoserveis sobre el seu futur quan aquests es van declarar en vaga el passat desembre”, ha recordat Pérez. Precisament a causa de la vaga, Cs va presentar una moció de control per esclarir els problemes que acumulava l’empresa Ecoserveis.

A banda de la dimissió del consell d’administració, Ciutadans estudiarà sol·licitar un informe a intervenció sobre la situació financera d’Ecoserveis tenint en compte que la mateixa interventora municipal ja va presentar un informe d’alerta en el qual assegurava que el contracte es va anar modificant reiteradament a través de pactes i ampliacions de servei que no s’ajustaven als termes de les lleis de contractes vigents en cada moment.