• La portaveu de Cs a Girona, Míriam Pujola, retreu al govern la baixa participació ciutadana (4%) i reclama que modifiqui les bases perquè siguin “més socials”

Girona, dimecres 14 de juny de 2017. La portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Girona, Míriam Pujola, ha retret al govern municipal la baixa participació ciutadana en els pressupostos participats -només un 4% del cens- i ho considera “una mostra evident que l’Ajuntament no ha sabut connectar amb el ciutadà”.

Pujola reclama al govern que no incorpori partides que corresponen íntegrament a la gestió del dia a dia de la ciutat, com el clavegueram, l’enllumenat o la pavimentació dels carrers. “El consistori no pot fer servir els pressupostos participats per traslladar als veïns les seves obligacions”, ha manifestat.

Ciutadans ha reclamat al govern gironí una revisió de les bases dels pressupostos participats perquè “atenguin les preocupacions reals dels veïns, les necessitats dels barris, la millora de la connectivitat amb altres zones de la ciutat o més serveis socials”. “El que no pot fer el govern és dir als ciutadans que la seva participació es limitarà a opinar sobre si un carrer necessita un fanal o dos”, remarca la regidora taronja.

Pujola també ha sol·licitat que les futures edicions dels pressupostos ciutadans especifiquin el temps d’execució de les obres perquè “no serveix de res votar avui i acabar les coses a cinc anys vista, tenint en compte que estem parlant d’unes reclamacions veïnals urgents”.