Héctor Amelló “en el proper Ple Ciutadans presentarà una moció de control per aclarir la gestió, les causes i els efectes del procés de negociació del conflicte

 

El portaveu municipal de Ciutadans (C’s) a Figueres, Héctor Amelló, ha lamentat la greu situació que ha causat a la ciutat la vaga de recollida d’escombraries dels treballadors de l’empresa Fisersa Ecoserveis S.A “l’Ajuntament no ha estat a l’alçada en la gestió d’aquest conflicte i és per això que Ciutadans insistirà fins que s’expliqui la veritatAmelló ha anunciat que “en el proper Ple Ciutadans presentarà una moció de control per aclarir la gestió, les causes i els efectes del procés de negociació del conflicte que ha portat a una vaga d’escombraries al municipi que ha ocasionat greus molèsties als ciutadans” Amelló ha incidit en el fet de que “encara avui els  veïns  desconeixen perquè hi ha hagut aquest conflicte.”

 

El portaveu de C’s ha insistit en que “és un exercici de responsabilitat exigir que el consistori rendeixi comptes a la ciutadania davant d’una situació tan greu com aquesta”. Amelló ha explicat que  “l’objectiu de la moció és que l’equip de govern doni explicacions detallades sobre les negociacions amb els sindicats” i seguidament ha afegit que “Ciutadans vol saber quins han estat objectius d’aquest govern, quina va ser estratègia negociadora que va seguir, qui o quins van ser els mediadors i quines responsabilitats tenien i perquè en les successives reunions les dues parts s’aixecaven de la taula sense cap consens.

 

És per això que Amelló ha reclamat la transparència de la qual parla aquest equip de govern “els veïns ho han passat molt malament amb contenidors col·lapsats, males olors, voreres en les que no es podia transitar”. “Ciutadans demana explicacions, que es depurin responsabilitats sobre la gestió de la crisi i una avaluació de les conseqüències de l’acord a curt, mitja i llarg termini per a l’empresa i l’Ajuntament” ha conclòs el portaveu.