El portaveu municipal de Ciutadans (C’s) a Figueres, Héctor Amelló, ha qualificat de “molt mala notícia” el fet que la Generalitat hagi comunicat que no podrà fer la segona residència per a la gent gran al municipi per falta de pressupost. “És una qüestió de prioritats, i el Govern de la Generalitat no pot continuar retallant en serveis bàsics a les persones, ni en salut, ni en dependència, ni en educació”, ha manifestat Amelló.

El portaveu de C’s ha insistit en “la necessitat d’augmentar el nombre de places públiques per atendre la gent gran”, tal i com ho recull l’estudi del Consorci d’Acció Social de Catalunya, i que justifica la necessitat d’una segona residència a Figueres. I ha afegit que el seu partit està “estranyat amb el feble compromís de la Generalitat i els seus organismes amb la ciutat”. “Ara ens diuen que no tindrem la segona residència però és que també ens han dit que no a la nova depuradora, han dit que no al nou parc de bombers, fins i tot s’ha escatimat en la remodelació de l’actual, i encara estem sense una data i solució definitiva per a l’escola Carme Guasch, que continua en mòduls”, ha lamentat el regidor de C’s.

A més, el portaveu municipal de C’s ha avançat que el seu partit  presentarà una moció al ple de desembre instant al Govern  a refermar el compromís amb el projecte i a l’execució de la residència, perquè per a Ciutadans “la inversió en serveis a les persones és una prioritat”. Finalment Amelló ha afegit que també exigiran al govern municipal  que “faci totes les gestions que té al seu abast perquè els pressupostos de la Generalitat del 2017 incloguin una partida per fer realitat aquest projecte que ha de permetre que la gent gran pugui envellir amb qualitat i salut a la comarca”.

 

héctor amelló