port-tossa
Avui ens trobem amb la consulta suspesa. S’entén que tinguin pressa per fer l’obra faraònica que volen fer, però hi ha tràmits i lleis que s’han de complir per arribar a bon port.
La consulta popular s’ha suspès. Conèixer l’opinió dels tossencs era requisit indispensable en el conveni del 2012. Avui el seu contingut està molt lluny del que l’alcaldessa Gisela Saladich proposa votar a la consulta. El conveni incorporava un port pesquer i esportiu, un hotel de 5 estrelles, un hospital marí deu xalets de luxe. Res a veure amb el que tenim actualment sobre la taula.
L’alcaldessa culparà el poble en cas de no poder fer el port i no n’assumirà responsabilitats. És la manera que té de cobrir-se les espatlles tant si guanya el Sí com si el No. Ara, amb la suspensió, la culpa serà de Madrid, que demana complir la llei igual que ella com a alcaldessa ho fa quan demana als ciutadans que paguin l’IBI.
Ho veiem clar quan un dels seus promotors dóna d’alta dues empreses per fer les obres mesos abans de la consulta. Em pregunto si cal que fem la consulta, ja que tot indica que n’estan segurs del resultat. Potser en el fons ja els va bé no consultar i tirar pel dret. No som ximples, venim d’una bombolla d’especulació immobiliària a tot el país i molta corrupció urbanística. No volem que es torni a repetir enlloc i menys, a Tossa de Mar, el meu poble i el de tots els tossencs.
El port és l’esquer de tota la maniobra urbanística de Tossa Unida (TU), una obra faraònica impossible de dur-se a terme, tal com vam poder veure al debat del passat dissabte. Tenim poques zones verges a la Costa Brava, i l’alcaldessa ha decidit optar pel ciment i el totxo enlloc de per la natura.
Ja als anys 70, aleshores amb CiU, Gisela Saladich estava més preocupada pel ciment que per la gestió de l’Ajuntament i també va fracassar. Des de 2011, quan Tossa Unida (TU) va guanyar les eleccions municipals, hem vist multitud de projectes urbanístics que surten a la llum de la mà de l’alcaldessa amb convenis sense cap tipus de transparència que recorden a la Marbella de Jesús Gil.
Tossa de Mar té altres prioritats a l’hora d’invertir diners. Volem mesures que suposin millores per als veïns. Em refereixo a temes tan bàsics com polítiques d’ocupació, ajudes socials o manteniment dels carrers i edificis. Un hotel i xalets de luxe no són demandes dels veïns.
Des de Ciutadans instem l’alcaldessa a reflexionar sobre el seu futur al capdavant de l’Ajuntament, pel bé de Tossa de Mar.
Alfonso Sánchez
Article publicat a Diari de Girona 16.11.2016
http://www.diaridegirona.cat/selva/2016/11/16/lesquer-port/814984.htmlalfonso