El portaveu del grup municipal de Ciutadans (C’s) a l’Ajuntament de Salt, Atilano González, ha denunciat la manca de voluntat informativa del govern municipal d’ERC en “negar-se a repartir el díptic informatiu sobre la consulta del 24 de setembre i les paperetes del vot en castellà” . Vam preguntar a l’equip de govern si elaboraria el full informatiu de la consulta, en que els habitats de Salt han de decidir sobre la implantació d’una gran superfície comercial al municipi, i tristament l’alcalde s’hi va negar rotundament”, ha lamentat el portaveu de C’s.

 

El regidor de Ciutadans ha constatat que, segons dades de l’Idescat, només el 68,52% de la població de Salt entén el català escrit  i per aquest motiu ha assegurat que “és lamentable que l’equip de govern no pensi en tota la població de Salt”. En aquest sentit els ha acusat de “no voler informar a un percentatge molt elevat dels habitants del municipi”.

 

González ha assenyalat que  des de Ciutadans s’ha demanat reiteradament que es faciliti aquesta informació perquè el dia 24 de setembre “es decideix el futur del municipi”. “Volem que tota la població estigui plenament informada i que pugui votar en qualsevol de les dues llengües oficials”, ha sentenciat el regidor de C’s.

 

Atilano Gónzalez ha manifestat que  “s’ha d’acceptar la realitat del nostre municipi i avui, repartir la informació únicament en català, allunya l’administració de gran part de la població a la que després se’ls demana que participi activament”, ha conclòs. foto-cs-salt