La portaveu del grup municipal de Ciutadans (C’s) a l’Ajuntament de Girona i el portaveu del grup municipal de Ciutadans (C’s) a l’Ajuntament de Figueres, Míriam Pujola i Héctor Amelló, han anunciat que “Ciutadans no participarà en cap acte institucional de la Diada”,  i han explicat que això serà així   “fins que  no sigui realment una festa per a tots els catalans”.

 

Els portaveus de C’s han apostat  per la celebració d’una  “Diada  que sigui representativa de tots els catalans i que no estigui instrumentalitzada al servei d’una ideologia que busca el trencament i la confrontació”.

 

Pujola i Amelló han anunciat que l’Onze de Setembre Ciutadans organitzarà una trobada popular a Premià de Mar  per “reivindicar una Diada de tots i no només per als separatistes”. Finalment  ha proposat que la Diada de  Catalunya  es traslladi al dia de Sant Jordi perquè “és una festa cívica en que tots els catalans surten al carrer a celebrar-la”.