El grup municipal de Ciutadans entén que el respecte és la base de la convivència. Tots els que estem a l’Ajuntament hem de ser especialment curosos a l’hora de manifestar les nostres opinions, donat que no ho fem únicament a títol personal, sinó que parlem en nom de tots aquells votants que han dipositat la seva confiança en nosaltres.

El respecte institucional, el compliment de les lleis i de les sentències, la promoció d’actuacions de millora per a la ciutat i els ciutadans i la recerca del consens són i han de ser punts clau que regeixin el nostre dia a dia. La responsabilitat, la coherència, i evitar qualsevol frivolitat o excés és la nostra guia de comportament, així ho fem i així ho farem.

Sembla, no obstant, que no tothom opina o actua tal i com nosaltres entenem que hauria de fer-ho. El millor exemple és el que, un cop més, vam poder veure el passat dijous a l’Ajuntament: Ciutadans forma part del Consell de Cooperació de l’Ajuntament de Girona, un ens que participa i contribueix de manera professional i responsable en aportar millores en tots els aspectes ciutadans relacionats amb la cooperació. Ahir però es va veure exclòs en l’acte de benvinguda dels nens sahrauís que passen uns dies a Girona i en el qual es va acabar polititzant l’arribada d’aquests menors.

L’alcaldessa, Marta Madrenas, sap perfectament que per treballar en la integració i la cohesió ens té i ens tindrà al seu costat, però si el que busca es la confrontació, allà no hi serem. Precisament per això vam emetre una carta on indicàvem que fa unes setmanes va aparèixer a la web de l’Ajuntament una foto d’uns nens al costat d’una estelada. La resposta de l’Ajuntament va ser ràpida i directa: “No hi ha cap intenció de l’equip de Govern d’utilitzar políticament els menors d’edat; es tracta de donar una informació sobre l’arribada dels nens sahrauís”, escrit rebut el mateix dia 11 de juliol.”

676446.jpg_gde

 

El passsat dia 14 tornàvem a tenir una foto similar. Si no trobem lògic que una alcaldessa es vulgui saltar les lleis sistemàticament en allò que l’interessa, encara menys ho és en un acte on hi són representats tots els grups polítics, un acte que ha de ser d’inclusió. La Sra. Madrenas sap perfectament que la nova foto amb els nens sahrauís i l’estelada vulnera en primer lloc els elements de protecció de dades dels infants, i per altre, exclou a aquells que vam anar voluntàriament a donar la benvinguda als nens. Amb gestos com aquests, que no representen a la majoria, l’únic que busca és l’exclusió i el conflicte.

No valen excuses a posteriori, l’equip de govern sabia perfectament què havíem sol·licitat una setmana abans, quina és la nostra posició i com evitem sempre fer servir expressions que ofenguin o puguin erosionar la convivència i la feina els regidors i els ciutadans.

Qui vol fer servir uns infants i unes banderes per demostrar posicionament en un acte que és de consens, no fa ciutat sinó política partidista. Una llàstima la deriva de l’Ajuntament en general i de l’alcaldessa en particular.

 

Manuel Vázquez